....

KΑΤΑΚΛΥΣΤΗΚΕ Ο ΆΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΣΠΟΡ (PHOTOS)

 

 

Στο πανέμορφο Καϊμάκτσαλαν η χειμερινή ζωή συνεχίζεται. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι παρακάτω φωτογραφίες από το Χιονοδρομικό Κέντρο, το οποίο κατακλύστηκε για ακόμα μια φορά από φίλους των χειμερινών σπορ.



Μόλις 54 χιλιόμετρα από την πόλη της Έδεσσας, το γνωστό σε όλους, όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο.



Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί από αρχές Νοεμβρίου έως τις αρχές Μαΐου. Είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονιού.



Οι πίστες σκι είναι πολλών χιλιομέτρων και διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας.



Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, με πρώτο τον Όλυμπο με 2.917 μέτρα υψόμετρο, ακολουθεί ο Σμόλικας με 2.637 μέτρα υψόμετρο και το όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν με υψόμετρο τα 2.524 μέτρα.



Επίσης πρόκειται για το ψηλότερο Κέντρο Χειμερινών σπορ της Ελλάδας που οι εγκαταστάσεις του αρχίζουν από τα 2.018μ. και καταλήγουν στα 2.480μ..



Το βουνό καλύπτεται από πυκνά δασωμένες κοιλάδες και δάση δρυός, οξιάς και πεύκης. Η πλούσια και σπάνια βλάστηση του Βόρα περιλαμβάνει πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας παγκοσμίως.



Βασικό πλεονέκτημα του χιονοδρομικού είναι η «Αράχωβα του βορρά», ο οικισμός του Παλιού ΑθανασίουΕίναι μια πολύ σημαντική περιοχή για επιδημητικά αρπακτικά, δασικά είδη και είδη των ανοικτών ορεινών οικοτόπων. Αρκετές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη για πολλές επιλογές (σκι, Snow Kite, Parapente, δασικές και περιηγητικές διαδρομές). Σε ό,τι αφορά το κύριο αντικείμενο, το σκι, υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, αλλά και σχολές εκμάθησης σκι και snowboard. Επιπλέον, μπορείτε είτε να νοικιάσετε snowmobile σκούτερ είτε να κάνετε μια διαδρομή με τα ερπυστριοφόρα SnowCat. Βασικό πλεονέκτημα του χιονοδρομικού είναι η «Αράχωβα του βορρά», ο οικισμός του Παλιού Αθανασίου, (Άγιος Αθανάσιος), πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, χιονοδρόμους ή μη.

Μια θαυμάσια πρόταση για χειμερινή απόδραση...

Ευχαριστούμε τον Κώστα Κέκη, ιδιοκτήτη του θαυμάσιου ξενοδοχείου «Λίθος» στον Άγιο Αθανάσιο, για το φωτογραφικό υλικό...

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments