....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ-ΚΑΡΥΠΙΔΗ

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των S/M ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ  για την κλιμάκωση της τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζόμενους της επιχείρησης ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια διεκδικούμε τα αυτονόητα, τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα. Οι μηνύσεις και οι συλλήψεις των συναδέλφων στα Γιάννενα, που έγιναν το πρωί της Κυριακής, έχουν την στήριξη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που για μια ακόμη φορά μας απέδειξε σε ποιους βάζει πλάτη και ποιους κυνηγά.
Με εντολή της εργοδοσίας της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, διαδόχου της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ δύο εργαζόμενοι (μητέρα με 3 παιδιά και εργαζόμενος με χρόνια εργασίας στην πλάτη) χθες το πρωί σύρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο δικαιολογήθηκε αρχικά ως απλή σύσταση από αξιωματικό, αλλά άμεσα μετατράπηκε σε αυτόφωρο. Επιπλέον αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι συνάδελφοι, αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. Αποτελεί δίωξη σε εργαζόμενους, στηριζόμενη σε συκοφαντίες και χτυπώντας στην καρδιά τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
    Κρούσματα τρομοκράτησης εργαζομένων είχαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα και στην Θεσσαλονίκη με τα ΜΑΤ να συνοδεύουν κάθε μας κινητοποίηση, να προστατεύουν τα καταστήματα του ΚΑΡΥΠΙΔΗ και τώρα της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ.
Στην Θεσσαλονίκη με προστασία των ΜΑΤ και αστυνομικών δυνάμεων προσπάθησαν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό των καταστημάτων στην Περαία και στον Χορτιάτη. Oι ίδιες δυνάμεις καταστολής πριν ένα μήνα χτύπησαν αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζόμενων στα Γιάννενα. Εργοδότες και κράτος χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να κάμψουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων.
Με μεταβίβαση της επιχείρησης κάτω από το τραπέζι η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ προσπαθεί να ξεφορτωθεί παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους αναλώσιμους Τα καταστήματα που ανοίγει η ΜΑΡΚΕΤ IN θα έπρεπε να λειτουργούν με εργαζόμενους της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»  βάσει του Π.Δ 178/02.
Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμπαραταχθεί στο πλευρό μας, γιατί το δικό μας παράδειγμα δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο, και γιατί ο αγώνας για το μεροκάματο είναι αγώνας ταξικός και θέλει ενότητα και αντοχή.       

Απαιτούμε:
Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι.
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

        Η Διοίκηση

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments