....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ KATA ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ Π. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟY

ΠΡΟΣ

ΔΕΥΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

Κοινοποίηση : ΔΔΥ-ΚΜ Πέλλας Κο Κόντο Δημ.

Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Κα Αηδονά Αθηνά

 

 

ΘΕΜΑ : ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΛ.ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Σχετ.: Α.Π. 374/24.03.17 επιστολή σας

 

Κυρίες και Κύριοι

Σε συνέχεια προηγούμενης ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας επισημαίνουμε ότι και αιτούμεθα απαντήσεων:

 

  1. Αν πριν την άρση ακαταλληλότητας χρήσης πόσιμου νερού έχετε προβεί στις απαραίτητες μικροβιολογικές αναλύσεις τις οποίες ζητούμε να μας κοινοποιήστε και αν έγινε η απαραίτητη χλωρίωση την δεξαμενής που κρίνεται αναγκαίο για πόσιμο και ασφαλές νερό απαλλαγμένο από βακτηρίδια κλπ. Επίσης δε, επί μακρό χρονικό διάστημα (από 18.12.2015) δε μας ονοματίζετε  τη προέλευση του νερού του παράλληλου δικτύου; Είναι άρδευσης ή ύδρευσης; Πως είναι δυνατό η κύρια πηγή να μην έχει επαρκές νερό και να έχει η παράλληλη πηγή; Kρίσιμα ερωτήματα για τα οποία ακόμα περιμένουμε ενημέρωση με  σχετικές απαντήσεις.
  2. Ο εκάστοτε καταναλωτής οφείλει να το γνωρίζει και είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να τον ενημερώσει με το πιο πρόσφορο τρόπο. Ο εκάστοτε καταναλωτής δεν υποδεικνύει σημεία ελέγχου όπως αναφέρετε, δικαιούται όμως να ελέγχει το σύννομο ή μη της συγκεκριμένης ενέργειας. Ή μήπως απαγορεύεται και αυτό; Εξάλλου οι δειγματοληψίες που πραγματοποιούνται από τη ΔΕΥΑ τη φετινή χειμερινή σαιζόν, πραγματοποιούνται σε Κ.Υ.Ε. που γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούν δεξαμενές νερού και κατάλληλα φίλτρα καθαρισμού όπως οι κατοικίες των οικιστών. 
  3.  Όπως σωστά επισημάνθηκε σε προηγούμενη επιστολή της ΔΔΥ-ΚΜ Π.Ε.Πέλλας οι μόνιμοι κάτοικοι (δημότες Δ.Εδέσσης) του Οικισμού είναι ελάχιστοι. Αυτό δε σημαίνει ότι σ΄αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι οικιστές που διαθέτουν τετρακόσιες και πλέον Εξοχικές Κατοικίες όπως κι εσείς έτσι τις χαρακτηρίζετε στους λογαριασμούς που εκδίδετε. Για τη πολυπληθή αυτή κατηγορία θα έπρεπε έως τώρα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ενημέρωσης τους (πρόσφορα μέσα-ηλεκτρονικά κ.α.) εκτός από μία και μόνη ανηρτημένη ανακοίνωση σε ξύλινο ιστό, αφού δε βρίσκονται καθημερινά στον Οικισμό. Και ο τρόπος αυτός ενημέρωσης είναι ένας και επιβεβλημένος και σας υποδείχθηκε επανειλημμένως. Η ηλεκτρονικά συνεχής ενημέρωση του Συλλόγου μας που προφανώς προσπαθείτε ν΄ απαξιώνετε και που ταχύτατα ενημερώνει με τη σειρά του τους ενδιαφερόμενους. Αντί λοιπόν να καταναλώνεται η Επιχείρηση σας σε επεξηγήσεις για τις από το νόμο υποχρεώσεις σας ενημέρωσης των καταναλωτών, καλό και θεμιτό θα ήταν, να μας κοινοποιείτε τις αποφάσεις σας που αφορούν την υδροδότηση του οικισμού, ώστε να τις κοινοποιούμε σε όλους τους Οικιστές.\

 

  1. Η ανηρτημένη με ζελατίνα ανακοίνωση με το διακριτικό σήμα της ΔΕΥΑ την ημέρα των Χριστουγέννων περί ακαταλληλότητας νερού που έγινε σ΄ ένα και μοναδικό ξύλινο ιστό της ΔΕΗ στον Οικισμό όπως σας επαναλαμβάνουμε για τρίτη φορά (με μάρτυρες αναζήτησης άλλων ανακοινώσεων από 10 άτομα-μέλη του ΔΣ και νομικούς συμβούλους) και παρέμεινε ανηρτημένη για τρεις μόνο ημέρες, αφορά τελικά επίσημο έγγραφο της ΔΕΥΑ από την οποία απουσιάζουν ο Αρ.Αποφ., η ημερομηνία και η υπογραφή προισταμένων ή ΔΣ για το σοβαρότατο θέμα απαγόρευσης χρήσης νερού και μάλιστα κατά την ύψιστη τουριστική περίοδο, ή διαφημιστικό έντυπο; Aναμένουμε την απάντηση σας και σας επισυνάπτουμε ως υπενθύμιση την φωτογραφία της ανακοίνωσης.
  2.  Είναι σαφές πως όταν επί μακρόν παρέχεται νερό άρδευσης ή παράλληλου δικτύου, θα υπάρχει ως αποτέλεσμα ή η ακαταλληλότητα του νερού ή η δημιουργία φερτών υλικών στον πάτο της δεξαμενής και η φραγή των φίλτρων κάτι που συνέβη και το τριήμερο της Κ. Δευτέρας και διαπιστώσαμε νέα διακοπή νερού στον Οικισμό χωρίς μάλιστα ενημέρωση. Και στις δύο περιπτώσεις δεν παρέχεται πόσιμο και διαρκές σε ποσότητα νερό. Αυτή είναι η ουσία και δυστυχώς δεν προκύπτει κάτι το διαφορετικό ούτε από το κείμενο σας, ούτε από το πνεύμα της υπόψη επιστολής σας. 

 

ΣΗΜ.:

 

Προς ενημέρωση σας, το υπ΄ αριθμ με Αρ.Πρωτ. 252/02.03.2017 έγγραφο σας προς τη ΔΔΥ-ΚΜ Π.Ε. Πέλλας αναζητήθηκε από το Σύλλογο μας κατόπιν σχετικής συστάσεως του Δ/ντη Υγείας Κου Κόντου Δημ. που γνώριζε το έγγραφο (άρα αναγνωρίζει ότι μας αφορά) και μας κατέστησε σαφές ότι η Επιχείρηση σας οφείλει κατόπιν αιτήσεως μας να μας το κοινοποιήσει κάτι που δε πράξατε. Εκτός των άλλων η επιστολή μας ζητούσε με σχετική επισήμανση, να μας κοινοποιηθεί σε περίπτωση που αφορά την υδροδότηση του Οικισμού μας,

Δεν αντιλαμβανόμαστε τη πάγια τακτική σας και το σκοπό απόκρυψης στοιχείων και ενημέρωσης που αφορούν την υδροδότηση του Παραδοσιακού Οικισμού Παλ. Αγ. Αθανασίου. Δια της παρούσης αναγκαζόμαστε για ακόμα μία φορά να απευθυνθούμε και προς τον Δ/ντη Υγείας-ΚΜ Π.Ε. Πέλλας Κο Κόντο Δημ.

 

Το ΔΣ

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments