....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΡΟΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ….ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ» (VIDEOS)

 

 

«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ….ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ»

Εάν κάποιος περπατήσει στους κεντρικούς αγροτικούς δρόμους του Δήμου Έδεσσας θα νιώσει απέραντο θυμό και απογοήτευση από την συντήρηση τους. Έχουν δημιουργηθεί αυλάκια σαν χαράδρες και λακκούβες έως και μισό μέτρο σε βάθος. Αυτό δυσκολεύει αφάνταστα το πέρασμα των γεωργικών ελκυστήρων αλλά περισσότερο των αγροτικών αυτοκινήτων.

Γίνεται μεγάλη φθορά στα προϊόντα κατά την μεταφορά αλλά και στα ίδια μέσα μεταφοράς τους. Στα παράπονα των αγροτών προς τους αρμόδιους τοπικούς συμβούλους μπορούμε να πούμε ότι οι απαντήσεις τους είναι τουλάχιστον ανεπαρκής που υποτιμούν την νοημοσύνη του καθενός μας.

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού. Σε λίγο θα αρχίσουν οι φθινοπωρινές βροχές. Εάν δεν γίνει συντήρηση τώρα τον χειμώνα δεν θα μπορεί να περάσει ούτε ερπιστριοφόρο. Αλήθεια σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μπορέσει να περάσει πυροσβεστικό όχημα για την άμεση κατάσβεση; Ποιοι θα αναλάβουν τότε την ευθύνη των ζημιών;

Ήδη από την υπηρεσία του Δήμου έχουν σταλεί λογαριασμοί κατά στρέμμα για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας που ξεκινούν από τον Απρίλιο με ημερομηνία οριστικής εξόφλησης στις 31 Ιουλίου. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία εργασία και το ίδιο συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο.

Τα χρηματικά ποσά που εισπράττονται είναι τεράστια αν τα υπολογίσει κάποιος, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε ανταποδοτικότητα. Θα μπορούσαν με λίγα χρήματα να καλύψουν με χαλίκι τις λακκούβες σε δεκάδες χιλιόμετρα.

Μπορούν να μας απαντήσουν πότε έριξαν χαλίκι στις λακκούβες ΕΓΚΑΙΡΑ τελευταία φορά; Εννοείται προτού τη συγκομιδή. Ποιος ελέγχει αν γίνεται σωστά η εργασία στους αναθέτοντες;

Εδώ την απάντηση θα πρέπει να μας την δώσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και αν χρειαστεί πρέπει να επέμβει ο Δήμαρχος. Ο δε τοπικός σύμβουλος πρέπει να απαιτεί να λύνονται αυτά τα σοβαρά προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας.

Σε διαφορετική περίπτωση να πάψουν να στέλνουν λογαριασμούς στους δημότες αγρότες και μη αγρότες. Βέβαια αυτό το πρόβλημα είναι διαρκές. Λύση περιμένουμε και όχι άλλες δικαιολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις. Η Δημοτική Αρχή εκλέχτηκε για να λύνει προβλήματα και όχι να τα κουκουλώνει.

Πότε θα κατανοήσουν επιτέλους κάποιοι πως ότι παράγεται σε αυτή την χώρα το οφείλουμε στον πρωτογενή τομέα, στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους που δίνουν την μάχη της επιβίωσης κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Τόσο σε καιρικό επίπεδο όσο και σε φορολογικό.

Είναι καιρός να καταλάβουν ότι ο αγρότης πρέπει να προστατεύεται προπαντός από τον Δήμο όσο και από την Πολιτεία.

Φτάνει πια η κοροϊδία!!!

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΤΣΟΥΛΗΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ Τ.Κ ΛΥΚΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments