....

ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ (VIDEO)

Αγνοείται ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στη Μπραζίλια σύμφωνα με δημοσιεύματα βραζιλιάνικων εφημερίδων - Τι λένε η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο και το υπουργείο Εξωτερικών - Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Αθήνας

Τα ίχνη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο. 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο πρεσβευτής της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.


Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία, μιλώντας στην εφημερίδα Folha, είπε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».
 

Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε: «Αναμένουμε τις βραζιλιάνικες αρχές».

Η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του. 

Προς το παρόν ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν πραγματοποιήσει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση. 

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα δήλωσε πως αποκλείεται το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής. 

«Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είπε ο εκπρόσωπος εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα. 

 
Επιβεβαιώνεται η εξαφάνιση του πρέσβη Αμοιρίδη

Υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στο protothema.gr επιβεβαίωσε ότι αγνοείται ο Έλληνας πρεσβευτής, λέγοντας ότι τα ίχνη του χάθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και ότι η αστυνομία της Βραζιλίας διενεργεί έρευνα σχετικά με την υπόθεση.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος είναι παντρεμένος με ένα παιδί, έκανε χρήση της άδειάς του για την χριστουγεννιάτικη περίοδο όταν εξαφανίστηκε, συμπληρώνοντας πως το κινητό τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο.  
 

Η αστυνομία καλεί όσους γνωρίζουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την τηλεφωνική γραμμή (21) 2334-8823 e 2334-8835.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτήν αναφέρεται:

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες».

Δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία






 


 








Με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Μισέλ Τεμέρ


Με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ 


Με τη σύζυγό του, Φρανσουάζ 


Συνέντευξη του Έλληνα πρεσβευτή τον περασμένο Οκτώβριο


Δείτε βίντεο:
Εξαφανίστηκε πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία- Έχουν χαθεί τα ίχνη του εδώ και τρεις μέρες

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments