....

ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!

Το «τσεκούρι του πολέμου» ξεθάβουν οι καναλάρχες και περνούν στην αντεπίθεση για το «καυτό» θέμα των τηλεοπτικών αδειών, θέλοντας να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες στο «παιχνίδι» της αναδιάταξης του τηλεοπτικού τοπίου, που έχει βάλει στις… ράγες η κυβέρνηση. 

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, όπως προέκυψε από τη χθεσινή τους παρουσία στο ΕΣΡ (Κυριακού, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς) και διατυπώθηκε στην ακόλουθη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων τους, συνασπίζονται-δημιουργούν μια ιδιότυπη συμμαχία, που έχει ως βασικό μέλημα: την επιβολή του δικού τους πλαισίου, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσουν με μικρότερο κόστος-απ’ ότι προκύπτει από το κυβερνητικό σχέδιο-την άδεια λειτουργίας των σταθμών τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση οι καναλάρχες υποστηρίζουν ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός ήταν μη γενόμενος και εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνηση, να διεξάγει το νέο διαγωνισμό με τους περυσινούς όρους, τόσο σ’ ό, τι αφορά στην διαδικασία, όσο και προς το τίμημα.

Το τίμημα αποτελεί και το σημείο «κλειδί» των ενστάσεων των καναλαρχών, σχετικά με τον επικείμενο νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι ιδιοκτήτες διατυπώνουν την άποψη πως το τίμημα των 250 εκατ. ευρώ του διαγωνισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου, δεν υφίσταται και υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός της τιμής εκκίνησης με νέα έρευνα.

Οι καναλάρχες, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), ζητούν τη εκ νέου σύνταξη της προκήρυξης αδειών, σημειώνοντας ότι η υφιστάμενη προκήρυξη δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο αντιγραφής καθώς έχει ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Απειλούν με προσφυγές στη δικαιοσύνη

Κατά τη χθεσινή τους παρουσία στο ΕΣΡ, οι καναλάρχες κατέδειξαν την ισχυρή πρόθεση για δημιουργία «μετώπου» απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια αναδιανομής του τηλεοπτικού τοπίου. «Απείλησαν», μάλιστα, με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αν η κυβέρνηση εμείνει στο βασικό της σχεδιασμό, που έχει ως σημείο αναφοράς την διατήρηση της περυσινής πλατφμόρμας και στον επικείμενο διαγωνισμό.

Προϊδεάζουν για μια δικαστική σύγκρουση, που θα δημιουργήσει σοβαρά κωλύματα στο νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, θα προκαλέσει χρονοβόρες καθυστερήσεις και θα εξανεμίσει τις προοπτικές και τη δυναμική που έχουν αναδειχθεί, για αναδιανομή του τηλεοπτικού τοπίου και εισροή στα κρατικά ταμεία, του άκρως σεβαστού αντιτίμου των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments