....

ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΡΕΘΗΚΑΝ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΡΕΑΤΑ

 

 

 

Σε κακό μπελά εξελίσσεται η Βουλγαρία για το ελληνικό δημόσιο. Πέραν των επιχειρήσεων που μετακομίζουν, καθώς στην γειτονική χώρα ο συντελεστής φορολόγησης είναι μόλις στο 10%, είναι φθηνότερα και τα προϊόντα ακόμα και τα ζωικής παραγωγής.

Μετά από ελέγχους που διενέργησε η υπηρεσία ειδικών ελέγχων Πατρών, εντόπισε κύκλωμα εμπορίας κρεάτων από τη Βουλγαρία. Και όπως όλα δείχνουν αυτή η σχέση κρατάει χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν δύο επιχειρήσεις ιδίων συμφερόντων με ίδια ημερομηνία έναρξης στην περιοχή της Αχαΐας όπου διακινούσαν παράνομα κρέατα. Από την κατάσχεση των ταμειακών μηχανών διαπιστώθηκε ότι την περίοδο 20 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι 22 Ιουνίου 2017 δεν δήλωσαν πωλήσεις κρεάτων ύψους 1,71 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι ο οφειλόμενος ΦΠΑ στο ελληνικό δημόσιο ξεπερνά 225.000 ευρώ. Ταυτόχρονα οι επιτήδειοι δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις ενώ ξεγελούσαν το ελληνικό δημόσιο υποβάλλοντας μόνο μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ. Μετά από έρευνα τριών μηνών διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρηματίες είχαν κάνει εισαγωγή κρεάτων ύψους 1 εκατ. ευρώ από τη Βουλγαρία τα οποία εν συνεχεία ελληνοποιήθηκαν. Ήδη οι αρχές έχουν απενεργοποιήσει τον ΑΦΜ ενδοκοινοτικών συναλλαγών των δύο επιχειρήσεων προκειμένου να σταματήσει το λαθρεμπόριο κι η φοροδιαφυγή.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες έσπευσαν να ανοίξουν μία νέα επιχείρηση καθώς τα λεφτά είναι πολλά. Συγκεκριμένα στα μέσα Μαΐου έκαναν έναρξη εργασιών μίας Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία ερευνάται από τις ελεγκτικές αρχές. Μάλιστα, αναζητούνται παρακλάδια του κυκλώματος εμπορίας κρεάτων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments