....

ΚΑΙΡΟΣ: ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ – ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ

 

 

 

Ο καιρός χαλάει απότομα από αύριο το πρωί. Με έκτακτο δελτίο καιρού η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (07-10-2017) από τα βορειοδυτικά.

Η επιδείνωση του καιρού θα συνοδεύεται και από μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

A. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και θα επηρεάσουν:

1. Την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

2. Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Δυτική και Κεντρική Στερεά, την Βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Βόρεια Ευβοια.

B. Την ενίσχυση των ανέμων που η έντασή τους θα φτάσει τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ.

Γ. Την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς.

Έτσι, από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα είναι κρύος και βροχερός και πλέον μπαίνουμε για τα καλά στο Φθινόπωρο μετά από το καλοκαιρινό διάλλειμα των προηγούμενων ημερών.

Ο καιρός για σήμερα Πέμπτη

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 11 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο. Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 11 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος και βαθμιαία νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ΕΜΥ.

Σχόλια - Facebook Comments