....

ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ : ΘΛΙΒΕΡΟΣ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ (VIDEO PHOTOS)

 

 

 

Δημοσιογραφία σημαίνει να είσαι παρόν στον τόπο των εξελίξεων και των συμβάντων.
Όπως, από χθές πρώτοι, σας ενημερώσαμε ότι νεκροί εντοπίστηκαν τελικά από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 2ης ΕΜΑΚ ο άνδρας και η γυναίκα οι οποίοι αγνοούνταν στο όρος Βόρας.
Εμείς σήμερα με την κάμερά μας ήμασταν από νωρίς το πρωί στο Χιονοδρομικό Κέντρο και κάναμε το σχετικό μας αποκλειστικό ρεπορτάζ με βίντεο.
 Από χθές το μεσημέρι του Σαββάτου 10/2 είχε ξεκινήσει  η δύσκολη  επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσής των  δύο άτυχων εκδρομέων ορειβατών.
Σήμερα το πρωί  εντοπίστηκαν σε χαράδρα βάθους πάνω από 50 μέτρα, στην βόρεια πλευρά από το εκλησάκι του Προφήτη Ηλία από το έδαφος των Σκοπίων κοντά στην κορυφή του βουνού από τους διασώστες και  σε απόσταση σχεδόν τριάντα μέτρων, ο ένας από τον άλλον, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως ανέφερε το πρωί στην κάμερά μας ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πουλτίδης.
Οι άνδρες της ομάδας διάσωσης με μεγάλη δυσκολία ανέσυραν τις σωρούς τους από τη χαράδρα και 1.30 το μεσημέρι τις μετέφεραν, το ειδικό  ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής , στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τους . Από εκεί τους παρέλαβε  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της Έδεσσας ,τους μετέφερε στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν οι δύο σωροί στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών όπου και αύριο θα μεταφερθούν στην Θες/νίκη  για νεκροψία νεκροτομή,
Η  θανούσα κοπέλα είναι η Beliska Kalinka 23 ετών και ο θανών ο Alexander Minovski 28 ετών κάτοικοι της πόλης των  Σκοπίων
 Η Πρεσβεία των Σκοπίων επικοινώνησε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς τους στην χώρα τους.
Ο πατέρας του νεαρού άνδρα ήταν στο Νοσοκομείο Έδεσσας συντετριμένος . Επίσης συναντήσαμε και τον επικεφαλής του γκρούπ που  ήταν και αυτός συντετριμμένος όπως  φίλοι και συγγενείς και των δύο νεκρών που ήρθαν από τα Σκ.
Το χρονικό του περιστατικού :  οι δύο φίλοι από την ΠΓΔΜ συμμετείχαν μαζί με άλλους, σε εκδρομή στο όρος Βόρας, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής αποκόπηκαν από την ομάδα και τα ίχνη τους χάθηκαν. Περί τις δυόμιση χθες το μεσημέρι, αφού ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, με τη συνδρομή τοπικών κλιμακίων της πυροσβεστικής από Έδεσσα και Αριδαία και της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, με τέσσερα οχήματα, δεκαέξι άνδρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, το ένα της ΕΜΑΚ, το άλλο του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου. Τις ενέργειες των διασωστών δυσκόλευαν πολύ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονοθύελλα.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

 

Συγχαρητήρια στις δυνάμεις της ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας και Αστυνομίας Έδεσσας και Άρνισσας και τους Εθελοντές για την προσπάθεια που έκαναν με όλες τους τις δυνάμεις και τα μέσα  στην επιχείρηση αυτή


 

2018_DD684 2018_DD685 2018_DD683 2018_DD682

2018_DD675 2018_DD676 2018_DD677 2018_DD678 2018_DD679

 

2018_DD680 2018_DD681
image uploader

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments