....

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80': ΣΑΜΑΝΘΑ ΦΟΞ (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑ)

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της δεκαετίας του 1980.

Το σέξι τραγούδι της «Touch me (I want your body») έγινε σούπερ χιτ σε όλον τον κόσμο και ακούγεται ακόμα και σήμερα.

Ο λόγος για τη Σαμάνθα Φοξ, τη Βρετανίδα τραγουδίστρια με τα... πλούσια προσόντα, που έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο της μουσικής. Και όχι μόνο για τα τραγούδια της.

Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες της φάνηκαν πολύ νωρίς, όταν εμφανίστηκε σε μια θεατρική παράσταση στην ηλικία των τριών ετών.

Το θέατρο ήταν η παιδική της αγάπη και το ανεκπλήρωτο- τελικά -όνειρό της. Για δέκα χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής όταν ήρθε η στιγμή να αλλάξει καλλιτεχνική πορεία. Τα όνειρά από παιδί ήταν... δύο: να γίνει αστυνομικός και τραγουδίστρια.

Σε ηλικία 14 χρονών η Σαμάνθα έπαιζε ποδόσφαιρο στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Άρσεναλ, παράλληλα όμως έφτιαξε και την πρώτη της μπάντα. Η πρώτη της δισκογραφική συμφωνία ήρθε έναν χρόνο αργότερα με τη Lamborgini Records. Η φήμη της όμως ήρθε με άλλο τρόπο και οφείλεται στη μοίρα και το σέξι look της Σαμάνθα όταν την ανακάλυψε η εφημερίδα Sun, και με την παρουσίασή της σαν μοντέλο τόπλες στην περίφημα «σελίδα 3» η δημοτικότητ;a της ανέβηκε στα ύψη.

Το 1983 έβαλε τη μαμά της να την φωτογραφίσει ημίγυμνη στην κρεβατοκάμαρά της κι έστειλε τις φωτογραφίες σε έναν διαγωνισμό για ανερχόμενα μοντέλα. Μπορεί να μην πήρε την πρώτη θέση, αλλά χάρη σε αυτήν την προβολή ένας φωτογράφος της Sun της έκανε την πρόταση που έμελλε να αλλάξει όλη της τη ζωή.

Το 1986, σε ηλικία 20 ετών, αποσύρθηκε από το μόντελινγκ, αφού είχε γίνει ήδη σύμβολο του σεξ στη Βρετανία.

Ο πατέρας της ήταν ο μάνατζέρ της στη διάρκεια της καριέρας της ως μοντέλο, όμως οι δυο τους χώρισαν άσχημα, όταν η Σαμάνθα ανακάλυψε ότι ο πατέρας της είχε καταχραστεί πάνω από 1 εκατ. δολάρια, του έκανε μήνυση και το δικαστήριο της επιδίκασε 363.000 δολάρια. Το διάστημα εκείνο ο πατέρας της είχε χωρίσει με τη μητέρα της και ήταν ήδη ξαναπαντρεμένος με μια πολύ νεότερη γυναίκα. Ο Patrick Fox πέθανε το 2000. Είχε να μιλήσει με τη κόρη του σχεδόν μια δεκαετία!

Δούλεψε αρκετά χρόνια ως μοντέλο και έγινε διάσημη. Όμως η Σαμάνθα ήθελε να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια.
Το πρώτο της σινγκλ με τίτλο «Touch me» κυκλοφόρησε το 1986 και μπήκε στο Top 10 της Βρετανίας και της Αμερικής, πούλησε δε πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!

Το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο «Samantha Fox» κυκλοφόρησε το 1987 και παρά τις αρνητικές κριτικές που την ονόμαζαν σαν μοντέλο τόπλες που προσπαθούσε να τραγουδήσει αυτή απέδειξε στους επικριτές της ότι έκαναν λάθος αφού απέκτησε ένα αξιοσέβαστο κοινό. Από το άλμπουμ ξεχώρισαν το «Naughty Girls (Need Love Too)» και το «Nothing’s Gonna Stop Me Now».

Το 2003 και καθώς η επιτυχία της και η καριέρα της εξασθενούσαν έκανε την εμφάνισή της στο ριάλιτι σόου The Club, συναγωνιζόμενη τους Richard Blackwood και Dean Gaffney, προσπαθώντας να «δουλέψουν» καλύτερα το πιο επιτυχημένο μπαρ στο The Club. Μεγάλο σοκ περίμενε τους φανατικούς έφηβους θαυμαστές της, όταν πια μεγάλωσαν κι η μόδα τους επέβαλλε να πετάξουν τα χρωματιστά σακάκια.

Το 2003 η Σαμάνθα παραδέχτηκε επίσημα μια φήμη που την ακολουθούσε σαν stalker από το 1999: Οτι είναι λεσβία, και όχι bisexual. Αν και είχε επιχειρήσει να κάνει σχέση με άτομα του άλλου φύλου -όπως με τον τραγουδιστή των KISS- η ίδια δεν έβρισκε στο πρόσωπο ενός άντρα αυτό που αναζητούσε.

Για τέσσερα χρόνια στη δεκαετία του ’90, διατηρούσε δεσμό με μια Αυστραλή τραγουδίστρια, την Κρις Μπονάτσι, την οποία παράτησε για τα μάτια της μάνατζέρ της, Μίρα Στράτον. Το 2004 συνεργάστηκε με τον Mats Söderlund για να κάνουν μια νέα έκδοση του «Touch Me», με το οποίο έγινε Νο 1 στα σουηδικά τσαρτ. Το 2005 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τίτλο «Angel with an Attitude» και το 2008 έκανε το «Midnight Lover», μια ελληνική παραγωγή με τους Zante Dilemma. 

Στο τελευταίο βίντεο θα πάθετε μεγαλύτερη ζημιά καθώς συμμετέχει και οτ έτερο βαρύ πυροβολικό η Sabrina Salerno.

http://www.defencenet.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments