....

ΊΒΑΝΟΦ : ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΛΑΒΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ;

Επιστολή του προέδρου των Σκοπίων προς τον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης- άμα τη λήψει των καθηκόντων του...
 
Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM,  ζήτησε βοήθεια για την απεμπλοκή της  χώρας του «Μακεδονίας», από τον Πολωνό πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, Donald Franciszek Tusk, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου 2014.
 

 

«Θέλω να σας ρωτήσω, ως φίλος και των δύο χωρών,  για το ζήτημα της απεμπλοκής του Status Quo, στο οποίο παραμένει η «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αν μπορείτε να το ανοίξετε το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

 
Έχω ένα βασικό ερώτημα, που πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά: 
 
«Θα χάσει η Ελλάδα εάν η FYROM, λάβει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων; Δεν νομίζεται ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, στα βόρεια σύνορά της να έχει έναν ευρωπαίο γείτονα με υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα, κριτήρια και αξίες που δεν ισχύουν μόνο με για τους πολίτες  του κράτους μας, αλλά και για τους Έλληνες τουρίστες και επιχειρηματίες που έρχονται να επενδύσουν στη χώρα μας;
 
Σας διαβεβαιώνω ότι η  χώρα μου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιθυμεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον  νότιο γείτονά μας.  Οι δύο γειτονικές κοινωνίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα».
 
Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους – FYROM,  που αναφέρεται στον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης ως χώρα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δεν φιλοξενεί καμία παράγραφο στην επιστολή του για τη διαφορά του ονόματος της χώρας του με την Ελλάδα και επιμένει στα ‘οφέλη’ που θα έχει η Ελλάδα εάν αποδεχθεί  τη χώρα του ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.
 
«Η απεμπλοκή της  χώρας θα σήμαινε μια καλή χειρονομία και θα δημιουργούσε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και θετικό κλίμα για την υπέρβαση του διμερούς ζητήματος, επιπλέον, θα συνέβαλε στην σταθερότητα, την ευημερία του λαού μας και ολόκληρης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», σημειώνει ο Γκεόργκι Ίβανοφ, πρόεδρος των Σκοπίων.
 
Η επιστολή εστάλη με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης,  από τον πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας,  Ντόναλντ Τούσκ, πριν προλάβει να πάρει ανάσα στα νέα καθήκοντά του...
 
Και,  όλα αυτά θα γίνουν, εφ’ όσον  η Ελλάδα, παραδεχθεί ότι συνορεύει με την ...Μακεδονία!
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments