....

ΙΒΑΝΟΦ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΧΩΡΑ

«Οι πολίτες  της FYROM αναμένουν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να βρει έναν τρόπο για τη χώρα μας να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις»,

δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ μιλώντας κατά την εκδήλωση του διπλωματικού σώματος της χώρας που διοργανώθηκε στην πόλη Κρούσεβο.

 


Ο Ίβανοφ επεσήμανε ότι «όπως αποδείχθηκε ο αποκλεισμός  της χώρας μας προκαλεί απογοήτευση στην κοινωνία, δημιουργεί πολιτική αστάθεια και ένταση  στις διεθνοτικές σχέσεις».
 
Απευθυνόμενος στους διπλωμάτες τόνισε:

«Στόχος μας είναι συμβάλουμε με επιτυχία στην ένταξή μας στην ευρωπαϊκή  και ευρω-ατλαντική οικογένεια, όπου βλέπουμε το μέλλον της χώρας μας. Συνεχίζουμε να προωθούμε τις φιλικές σχέσεις με τις χώρες που είστε απεσταλμένοι για να αναπτύξουμε ένα επιχειρηματικό κλίμα και μια ανταγωνιστική οικονομία με βιώσιμη ανάπτυξη. Συνεχίζουμε να οικοδομούμε μια νέα δυναμική με εξαγωγικό προσανατολισμό βιομηχανία, με προϊόντα και υπηρεσίες ανταγωνιστικές στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά».
 
Ο ίδιος, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν,  υπενθύμισε ότι το Μανιφέστο του Κρούσεβο (1903)  περιείχε τις ιδέες και τις αξίες που πίστευε η ‘Δημοκρατία του Κρουσόβου’ και αυτές αναφέρονταν σε διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες, για μια κοινή συνύπαρξη με σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ‘Ούτρινσκι’.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments