....

ΗΠΑ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ…

Νέα έκθεση- φωτιά του Κέντρου διεθνής Πολιτικής που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το αμερικανικό πολιτικό ινστιτούτο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Τουρκία.
Η έκθεση προειδοποιεί πως οι συνέπειες από το νέο κύμα βίας μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και της οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) θα είναι καταστροφικές για την Τουρκία.
Η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η εθνικιστική ρητορική του Ερντογάν, οι εμφύλιες διαμάχες και η αποσταθεροποίηση της χώρας θα οδηγήσει στο τέλος στην οριστική διάλυση της χώρας.Image and video hosting by TinyPic

Σύμφωνα με την αμερικανίδα αναλύτρια Τζέσικα Μίσεκ , η Τουρκία θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Το νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας δεν «ελέγχεται» από την Άγκυρα , οι πόλεις υπόκεινται σε απαγόρευση της κυκλοφορίας, δημιουργούνται «ειδικές ζώνες ασφαλείας, με περιορισμό των μετακινήσεων, κάτι που γυρνάει πίσω στις σκοτεινές ημέρες της σύγκρουσης του τουρκικού κράτους με το ΡΚΚ την δεκαετία του 1980».
Δεδομένων των συνθηκών τα σενάρια για την γειτονική χώρα είναι δυσοίωνα και το Αμερικανικό Ινστιτούτο προειδοποιεί για πιθανή δημιουργία «μιας νέας Συρίας» εντός της τουρκικής επικράτειας.

sfairika.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments