....

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΑΣ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ 21 ΜΑΡTΙΟΥ 2017

Ο Σ.Ε.Α.Σ. διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  εκδήλωση ενημέρωσης των αγροτών της Πέλλας πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στην Σκύδρα στο Πνευματικό Κέντρο  στις 6:00μ.μ.
Παρά την προσπάθεια κάποιων  ελάχιστων και μεμονωμένων στοιχείων (που απομονώθηκαν με ψυχραιμία  από τους διοργανωτές και τους ομιλητές  ) και  σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν και δεν αντιπροσωπεύουν το δημοκρατικό αγροτικό κόσμο της Πέλλας με κραυγές και φωνές να διακόψουν την ημερίδα, δεν κατέστη κάτι τέτοιο δυνατό και δόθηκε η δυνατότητα  στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα να παρακολουθήσει την ημερίδα και να ενημερωθεί για όλα τα σημαντικά θέματα που πραγματευόταν. Μάλιστα  λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος διήρκησε πάνω από 5 ώρες χωρίς σε καμία περίπτωση να κουράσει τόσο τους ομιλητές όσο και τους ακροατές.


Πρώτος ομιλητής ο κ.  Αλέξης  Μπακούρος , με την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα της μείωσης του ποσοστού του  φόρου κατά 50% σε σχέση με τους ΜΗ ενταγμένους σε Οργανώσεις Παραγωγών  που εξετάζει η κυβέρνηση στους συνεταιρισμένους αγρότες, το σχέδιο για την εξόφληση των τιμολογίων, και των εκκαθαρίσεων  των εμπόρων αγροτικών προϊόντων σε 60 ημέρες από την έκδοση τους και τέλος θέματα που αφορούν  την   ίδρυση και λειτουργία νέων    οργανώσεων παραγωγών και συνεταιρισμών σύμφωνα με το νέο νόμο.


Επόμενος ομιλητής ο  Οικονομολόγος – Λογιστής και  Τεχνικός Σύμβουλος του Σ.Ε.Α.Σ. κ Στογιαννίδης Γιάννης για το θέμα των Αλβανών εποχιακών εργατών γης σχετικά με το εργόσημο τις διαδικασίες μετάκλησης και ασφάλισης  δίμηνης έως εξάμηνης διάρκειας  και εξαρτημένης εργασίας ενός έτους  και τη δυνατότητα έκδοσης άδειας παραμονής και εργασίας σε παράτυπα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, ενημέρωση για την φορολόγηση των αγροτών, ασφαλιστικά θέματα , τον Ε.Φ.Κ.Α.,  κλπ  
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γεωπόνος Μελετητής κ Γραμματικού Ευάγγελος και  ενημέρωσε σχετικά με τις απαιτήσεις και τα πλεονεκτήματα από  συμμετοχή για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα του Π.Α.Α. 2014-2020  του Μέτρου 10.1.04 γνωστό ως  «Απονιτροποιηση»  για τους αγρότες Δενδρωδών Καλλιεργητών του Νομού Πέλλας , και του Προγράμματος  του Π.Α.Α. 2014-2020  με την κωδική ονομασία  Μέτρο 10.1.8 γνωστό ως  «Κομφούζιο» που αποβλέπει στη μείωση των ψεκασμών.    
Την ημερίδα έκλεισε ο κ Θανάσης  Ζαννιάς  , Αντιπρόεδρος  του ΕΛΓΑ  οπου ενημέρωσε για θέματα ασφάλισης παραγωγής, θέματα  για την πορεία των πορισμάτων και των πληρωμών των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ  και έδωσε την είδηση ότι η Πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ την  θα γίνει την 31 Μαρτίου, 14 Απριλίου και 30 Απριλίου. Επίσης απάντησε σε όλες  τις ερωτήσεις των αγροτών
Παρόντες ο Βουλευτής Πέλλας  κ Σηφάκης  Ιωάννης,η Εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη  Πέλλας  κας Αηδονά κ Τσαντάκη- Ζωγράφου Μαρία που εκφώνησε και χαιρετισμό εκ μέρους της, ο Διευθυντής  ΔΑΟΚ  Πέλλας κ Τσαντάκη Τρύφων, Ο  Δήμαρχος Πέλλας κ Στάμκος  Γρηγόριος , ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ Θέμης Κρητίδης,ο Αντιδήμαρχος δήμου  Έδεσσας, Εκπρόσωποι Συνεταιρισμών  και Οργανώσεων Παραγώγων Ν Πέλλας, ο Εκπρόσωπος της  Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κ Γιανακκάκης  Χρήστος, ο Διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης κ Χαμπιδης κ.α.
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments