....

I.M. EΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΊΑΣ : ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (PHOTOS)

 

 

 

 

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις 23.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την προκαταρκτική ακολουθία προ της Αναστάσεως στον κατάμεστο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.
Κατόπιν μετέβη εν πομπή στην πλατεία της Ελευθερίας, όπου, σε ειδικά κατασκευασμένη εξέδρα και εν μέσω του ιερού κλήρου, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων και μεγάλου πλήθους προεξήρχε της τελετής της Αναστάσεως.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε επί κεφαλής της ιεράς πομπής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, όπου και τέλεσε την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

 




Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (8/4/2018), στις 11.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, αφού ενδύθηκε την αρχιερατική στολή στο Μητροπολιτικό Οίκημα κατά το έθος, μετέβη εν πομπή συνοδευόμενος από όλο τον ιερό κλήρο της πόλεως καθώς και από τους αγάμους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως, από το Οίκημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης, όπου τέλεσε τον εσπερινό της Αγάπης. Μετά την Είσοδο του Εσπερινού αναγνώσθηκε το ιερό Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες. Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου για την εορτή του Πάσχα. Κατόπιν, ξεκίνησε ιερά πομπή από τον Ιερό Ναό προς το Μητροπολιτικό Οίκημα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ οι ψάλτες έψαλλαν τα απόστιχα του Εσπερινού. Εκεί έγινε και η απόλυσις, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλο τον κόσμο κόκκινα αυγά ανταλλάσσοντας τον αναστάσιμο χαιρετισμό. Παρών ήταν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Δ. Γιάννου.












Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην περιοχή της Αλμωπίας, όπου και τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης. Προς το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των ιερών λειψάνων γύρω από το Καθολικό της Μονής, κατά την οποία εψάλησαν τα απόστιχα του Εσπερινού, ενώ στην είσοδο του Καθολικού έγινε από τον Σεβασμιώτατο η απόλυσις.





Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments