..

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΣΥΝΑΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ - Ι. ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

 
Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε Σύναξις όλων των Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα.
 
Προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η αντιμετώπιση του σύγχρονου ανθρώπου από τον Πνευματικό».
Ο ομιλητής χρησιμοποίησε ως πρότυπα τα παραδείγματα των δύο μακαριστών προκατόχων του και Καθηγουμένων της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ, του γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη και του γέροντος Κυρίλλου και τόνισε μεταξύ άλλων ότι σκοπός του πνευματικού είναι να οδηγεί τους ανθρώπους στον Χριστό με πολλή αγάπη, με διάκριση, με λελογισμένη επιείκεια και ταπείνωση, αναζητώντας κατά περίπτωση και την γνώμη του επισκόπου ή την συμβουλή εμπειροτέρων πνευματικών.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της εισηγήσεως πραγματοποιήθηκε με την μορφή διαλόγου, ενώ παρεμβάσεις στην συζήτηση έκανε και ο Σεβασμιώτατος. Μάλιστα οι παριστάμενοι είχαν την μεγάλη ευλογία της παρουσίας στον χώρο της Συνάξεως και της προσκυνήσεως της θαυματουργού αγίας κάρας του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, την οποία μετέφερε από την Ιερά Μονή ο γέροντας Γαβριήλ.

 


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΗ

Την Τρίτη 15 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Πλατάνης τιμώντας την ιερά εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, αντίγραφο της οποίας βρίσκεται μόνιμα στον ιερό ναό. Η πρωτότυπη εικόνα βρίσκεται στο πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή.
 
 
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/8
18.30 Πανηγυρικός Εσπερινός
 
 
 
ΤΡΙΤΗ 15/8
07.00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
 

--

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments