....

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

 

Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (24/3) στις 5.00 μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό του Ευαγγελισμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης και στην συνέχεια στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα αναπτύξει το θέμα: «Η Προσκύνησις των ιερών Εικόνων».

Την επομένη, ημέρα του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα λειτουργήσει στον Ι. Καθεδρικό Ναό και θα τελέσει την καθιερωμένη Δοξολογία.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 6.00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον ιερό ενοριακό ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης.
 
Την Παρασκευή 29/3, στις 9.30 μ.μ., θα τελεσθεί η μηνιαία ιερά Αγρυπνία στο ιερό παρεκκλήσιο των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Εδέσσης.

 

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 5ο ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 

Το πρωινό του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά, μετά από διάστημα τεσσάρων χρόνων από το προηγούμενο, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, μια ξεχωριστή και πλούσια σε εμπειρίες διοργάνωση ανάμεσα στις Κατηχητικές Συνάξεις των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής.
Το 5ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου «Τρέξε και εσύ για το Κατηχητικό σου» έλαβε χώρα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλατανότοπος» στα Γιαννιτσά.
Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Σε μια μέρα ηλιόλουστη το Δ.Α.Κ. Πλατανότοπος γέμισε με την ζωντάνια και την χαρά των αγωνιζομένων όλων των ηλικιών από όλες τις ενορίες της περιοχής των Γιαννιτσών. Άλλοι συμμετείχαν ως αθλητές και άλλοι ως θεατές ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των φίλων τους ή των παιδιών τους. Όλοι είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να βιώσουν τα μοναδικά συναισθήματα των αγώνων αντοχής στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι».
Αξιοσημείωτο ήταν ότι πήραν συμμετοχή και τερμάτισαν 140 περίπου παιδιά όλων των ηλικιών. Εκτός από τις ενορίες της πόλης των Γιαννιτσών συμμετείχαν παιδιά από τα κατηχητικά των ενοριών Αγίου Γεωργίου Νέου Μυλοτόπου, Αγίου Αθανασίου Αμπελιών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρυώτισσας, Αγίου Χαραλάμπους Παραλίμνης και Αγίων Γερασίμου & Αρτεμίου Πενταπλατάνου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δείχνει ότι τα κατηχητικά, οι ενορίες και ο κόσμος, ιδιαίτερα μάλιστα των ενοριών των χωριών της ευρύτερης περιοχής, αγκαλιάζει τέτοιες διοργανώσεις - «γιορτές» των κατηχητικών συνάξεων.
Μετά το πέρας των αγώνων βραβεύτηκαν οι πρώτοι τρεις αθλητές εκάστης κατηγορίας.
Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή και τη βοήθεια των κατηχητών, των κατηχητριών και των υπευθύνων ιερέων. Ο καθένας με το δικό του τρόπο, με την παρουσία και την εθελοντική προσφορά του σε θέσεις κριτών ή γραμματείας, με την ενθάρρυνση για συμμετοχή, με την συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους ή με την υλικοτεχνική ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση έβαλε το δικό του λιθαράκι στη διοργάνωση. Η χαρά και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όσους κοπίασαν για την διεξαγωγή των αγώνων.
Ευχή όλων η επανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων που έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των κατηχητικών και των μαθητών τους, αλλά και κάθε παιδιού με την ενορία του και τον πνευματικό θησαυρό της Εκκλησίας.

 
 
 
 
 
 

 

 

12η ΔΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20/3: Κατακλυσμός (Γέν. 6) Μέρος Α΄

 

Η 12η Σύναξη με θέμα την μελέτη του πρώτου βιβλίου της Αγίας Γραφής, την Γένεση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ώρα 20.00, στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

Η Σύναξη μεταδίδεται και διαδικτυακά (με την δυνατότητα διατύπωσης γραπτών ερωτήσεων) μέσω YouTube στον σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/channel/UCGlN-l2lTu6CK4uPILxRncQ/videos

Υπεύθυνος:
Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (δρ.Θ.), Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

 

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει τo Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 6:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού (2ος όροφος), επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 με τίτλο «Διπλή γιορτή, διπλή χαρά» στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων και η παιδική θε

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments