....

ΙΔΡΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ “ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ”.

 

 

 

Στις 27 Ιανουαρίου και ημέρα Σάββατο σε συγκέντρωση που είχαν κτηνοτρόφοι από τον νομό Πέλλας υπέγραψαν το καταστατικό για την ίδρυση του “Αιγοπροβατοτροφικού Συνεταιρισμού Πέλλας”.

Η συνάντηση αυτή ήταν αποτέλεσμα ενεργειών και έντονων διαβουλεύσεων που είχαν κάποια συγκεκριμένα μέλη του κτηνοτροφικού χώρου του νομού Πέλλας τα οποία με την διορατικότητα που τους διακρίνει και τις γνώσεις που έχουν για το που οδεύει ο κτηνοτροφικός τομέας της χώρας βγήκαν μπροστά για να οργανώσουν την κατάσταση του κλάδους τους. Δημιουργώντας μία νέα αλλά πολλά υποσχόμενη για τον κλάδο συνεταιριστική οργάνωση.

Στόχος των ιδρυτικών μελών σε αρχικό στάδιο είναι η διαχείριση της παραγωγής τους σε γάλα και κρέας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος για τα μέλη του. Αυτή η προσπάθεια γίνεται με μικρά αλλά σταθερά πάνω απ όλα βήματα, που σαν όραμα έχουν την δημιουργία ενός υγιούς οικονομικού φορέα του οποίου στόχος είναι η ανάπτυξη του κτηνοτροφικού κλάδου του νομού και η οικονομική ανάπτυξη των μελών του.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός οικονομικού φορέα μέσα από τον οποίο θα αναπτυχθούν τα μέλη του, είναι επιτακτική ανάγκη την εποχή που ζούμε διότι εκτός των άλλων σοβαρών προβλημάτων του κλάδου (επιδοτήσεις, νέα ΚΑΠ, βοσκοτόπια, φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ) το βασικότερο πρόβλημα που άμεσα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για συνεχίσουν να υπάρχουν επαγγελματίες κτηνοτρόφοι που παράγουν στην ελληνική ύπαιθρο είναι το ζήτημα της τιμής των προϊόντων τους και ο τρόπος πληρωμής τους. Στα πλαίσια αυτά γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για ανασύσταση του συνεταιριστικού χώρου στον κτηνοτροφικό τομέα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ε.Ε. για συνεργασία, οργάνωση και προσαρμογή στη νέα τάξη πραγμάτων που διέπει τον κτηνοτροφικό κλάδο ο οποίος τελεί υπό διάλυση του παραγωγικού του τομέα και αυτό είναι αποτέλεσμα της εθνικής πολιτικής στο γάλα και το κρέας (ανεξέλεγκτη είσοδος και παράνομη ελληνοποίηση προϊόντων κυρίως από Βαλκανικές χώρες) που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες, διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων που με την ανοχή και την ολιγωρία τους έχουμε οδηγηθεί σε αυτό το τέλμα.


Γιάννης Ντίσιος

Όπως μας δήλωσε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος Ντίσιος Ιωάννης, ο οποίος αποτελεί και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Π.Ε.Κ.), το όραμα του οποίου είναι η ίδρυση ενός Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού – Οργάνωση Παραγωγών στον χώρο του αιγοπροβατοτροφικού τομέα. Σκοπός μας είναι να στηριχθούν τα μέλη μας και να πάψει η ασυδοσία που μαστίζει τον χώρο της εμπορίας του γάλακτος και κρέατος καθώς επίσης και στην στήριξη της ορθής κατανομής των βοσκοτόπων άρα και των άμεσων ενισχύσεων που λαμβάνουν τα μέλη μας.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments