....

Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ 2015 ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Η Πέλλα της Γεύσης επανέρχεται την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 για τέταρτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για μία εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Πέλλας

σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας. Βασικός στόχος είναι να επαναφέρει την τοπική γαστρονομική παράδοση στο σύγχρονο πιάτο της Πέλλας και να υπενθυμίσει τις μυρωδιές της πόλης, τις δεμένες με το λαϊκό πολιτισμό και την ιστορία της.

Η Πέλλα της Γεύσης είναι μια σύνδεση με το παρελθόν, μια υπενθύμιση του μέτρου και της απλότητας. Φέτος λοιπόν, γιορτάζουμε το κυνήγι στο πιάτο της Πέλλας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. στο Κτήμα Λίγας με την ομιλία του κ. Γιάννη Μπουτάρη, δημάρχου Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των παραδοσιακών πιάτων από την κα. Χριστίνα Μάγγου και η γαστρονομική δοκιμασία και κριτική από τον κ. Δημήτρη Σταρόβα. Στη συνέχεια, το κοινό θα απολαύσει τις γεύσεις με τη συνοδεία του κρασιού των πελλαίων οινοποιών. Η υλοποίηση δεν θα ήταν εφικτή αν δεν υπήρχαν οι μάγειροι και οι εστιάτορες, οι χορηγοί και οι εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς το χρόνο, τα προϊόντα, την τέχνη και την έμπνευση τους.

 

Χορηγοί της Πέλλας της Γεύσης είναι φέτος οι εταιρείες:

 

Αγροζύμη, παραδοσιακά δημητριακά και ζυμαρικά της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου

Alterra, κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά

Ελαιοτριβείο Λιόδεντρο, λάδι

Κτήμα Αλεξανδρίδη, βιολογικοί αμπελώνες και κρασί

Κτήμα Λίγας, βιολογικοί αμπελώνες και κρασί

Lamda Foods, ελαιόλαδο και ελιές

Μπαχαρικά Ινδία 

 

Στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν οι μάγειροι από τις ακόλουθες ταβέρνες/ουζερί:

 

Το Κονάκι στα Γιαννιτσά

Το Λεμόνι στην Πέλλα,

Το Μάνθο στην Κρύα Βρύση

Τον Πελώριο στη Νέα Πέλλα

Το Σωτήρη στα Γιαννιτσά

Το Παραδοσιακό του Τζάνα στα Γιαννιτσά

Τα Σουβλάκια του Μπάρμπα-Γιάννη στα Γιαννιτσά

 

Η Πέλλα της Γεύσης ευχαριστεί τον Παλιό Φούρνο και την εταιρεία «Ξέξασπρο» στα Γιαννιτσά, καθώς επίσης τους δημότες Πέλλας κ. Δήμο Αμπελά, κ. Νίκο Βλαμπεζάκη, κ. Αργύρη Γεωργαλά, κ. Γιάννη Λούσπα, κα. Χριστίνα Μάγγου, κ. Αλέκο Σωτηρίου και κ. Μπάμπη Τομπαζίδη για την πολύτιμη στήριξη και προσφορά τους.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Image and video hosting by TinyPic

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments