....

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΔ ΗΤΑΝ ,ΚΑΠΟΤΕ ,ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ.

 

 

Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις ρατσιστικές δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ Θανάση Δαβάκη και Ιάσονα Φωτήλα, όπου ο πρώτος επιτέθηκε με άθλιους χαρακτηρισμούς κατά των Ρομά, και ο δεύτερος έκρινε τον διορισμό ενός υποδιοικητή Νοσοκομείου στη βάση της αναπηρίας του, αλλά και τις δηλώσεις του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη στη βουλή περί «αυτισμού» απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, τη δική της παρέμβαση έκανε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε:

«Η διαφορά ενός ικανού από έναν ανίκανο αντικατοπτρίζεται στο περιβάλλον τους ...Όταν πέφτεις στο ίδιο ολισθηρό ατόπημα, αναφέρομαι στην ντροπιαστική ,τρις, φραστική επίθεση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες Ρομά, αυτιστικούς και ΑμεΑ , εντός και εκτός κοινοβουλίου, δες στο περιβάλλον σου...Η κοινωνική ατζέντα στην ΝΔ ήταν ,κάποτε ,ψηλά στις προτεραιότητές της. Την τελευταία εβδομάδα συνετρίβη με γδούπο».

Να σημειωθεί ότι το ρατσιστικό κρεσέντο επιφανών στελεχών της ΝΔ κατά κοινωνικών ομάδων, όπως ΑμεΑ, Ρομά κ.α. προκάλεσε και την δημόσια επιστολή της συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, ΕΣΑΜΕΑ, η οποία ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να «μαζέψει» τον «γαλάζιο» βουλευτή «για τις απαράδεκτες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή», 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments