....

Η ΕΡΤ 'ΕΣΠΑΣΕ' ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΣΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (VIDEO)


Μέσω της ΕΡΤ 3 η κρατική τηλεόραση μεταδίδει την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, καθώς η απεργία δεν αφορά τα κανάλια εκτός Αθηνών. Το 2013 σε αντίστοιχη περίπτωση είχαν στηθεί μόνο κάμερες για φυσικό ήχο (Vid)

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε τελικά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, παρά την απεργία που είχε εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα Μ.Μ.Ε.Image and video hosting by TinyPic

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ πάνω στην οποία βασίστηκε η μετάδοση μέσω Θεσσαλονίκης και ΕΡΤ3:

"Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία από τις 06.00 σήμερα το πρωί.

Στην απεργία δεν συμμετέχουν τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και των περιφερειακών δημοσιογραφικών ενώσεων".

Κάπως έτσι, ενώ η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 δεν μετέδιδαν ενημερωτικό πρόγραμμα, όπως και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί σταθμοί, η εκπομπή για την συνάντηση Τσίπρα και Ολάντ, βγήκε από τα γραφεία της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΡΤ είχε προγραμματίσει για σήμερα να στείλει 8 κάμερες προκειμένου να καλύψει την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3, η απόφαση εκπομπής από την συμπρωτεύουσα έγινε για "θεσμικούς λόγους" εξαιτίας της σημαντικότητας των γεγονότων.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments