..

Η ΕΔΕΣΣΑ :"ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ" ΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕ ΧΟΡΟ ΣΤΟ 6ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ (VIDEO PHOTOS)

Για μια ακόμη χρονιά οι Ελληνικές παραδόσεις συναντήθηκαν για 6η συνεχή φορά στην πόλη του νερού και του πρασίνου στην Έδεσσα στο Δημοτικό Στάδιο 'Εδεσσας "Φόρης Γεντζής"  χθες  Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στις 6:30 το απόγευμα.

Το ραντεβού προγραμματισμένο με πολύ κόπο και μεράκι με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνδιοργανωτές τους πολιτιστικούς συλλόγους της Έδεσσας. «Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας - Μέγας Αλέξανδρος», Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας «Απεί Ρωτάν».

Η εκδήλωση,  υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας και της Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε,  συμμετείχαν  εθελοντικά επιχειρήσεις καθώς και δημότες της Πέλλας, και υπήρξε  μια άρτια διοργάνωση σε συνδυασμό με ένα υψηλό επίπεδο φιλοξενίας για τους παρευρισκομένους και τους επισκέπτες.

Η εκδήλωση απέδειξε ότι "Ο Χορός είναι ζωή και όσο  ο χορός γυρίζει, ο κύκλος μεγαλώνει"

Όλες οι χορευτικές ομάδες των υλλόγων από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησαν από διάφορα παραδοσιακά και κεντρικά σημεία της Έδεσσας, και  πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης και  κατευθύνθηκαν όλοι στο δημοτικό στάδιο.

Οι 6 διαδρομές μέσα στην πόλη καλύφθηκαν από  μεγάλους μπουφέδες φιλοξενίας, τους οποίους ανέλαβαν οργανωμένες ομάδες και σύλλογοι της πόλης μας, προσφέροντας με χαρά τη συμβολή τους στην οργάνωση της φιλοξενίας των καλεσμένων μας. Για τα προσφερόμενα εδέσματα νοικοκυρές προσφέρθηκαν και έκαναν όλες τις ετοιμασίες.

Η μεγαλειώδης αυτή εκδήλωση έγινε πλέον θεσμός  στην πόλη μας την Έδεσσα η οποία ζωντάνεψε όλες τις γειτονιές της Έδεσσας. Τα χρώματα και οι μουσικές που αρωματίζουν την Ελλάδα μας, απ άκρη σ’ άκρη, ενώθηκαν πάνω στο πράσινο χορτάρι του γηπέδου, στην καρδιά της πόλης. Από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τη Μικρά Ασία μέχρι τη Θράκη και από τον Πόντο μέχρι την Ήπειρο, η Ελλάδα αντιστέκεται και κρατάει την παράδοση, και ζωντάνεψε ακόμη μια φορά την Έδεσσα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Ροζαλία Γαβριηλίδου.

Κατόπιν συνεννόησης με το Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης.

Παρακολουθέστε παρακάτω τα βίντεο από την εκδήλωση καθώς και δεκάδες φωτογραφίες : 

 

 

 

18/6/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments