....

Η Δ.Ε.Η. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 2.338 ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μία απόφαση που υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, εγκρίθηκαν 2.338 προσλήψεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και χρονικής διάρκειας έως 8 μήνες σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το... αξιοπερίεργο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι πως η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία μάλιστα έχει την επισήμανση "Εξαιρετικά Επείγον", προβλέπει πως όλες οι παραπάνω θέσεις θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από την ΔΕΗ, παρά τα... αμέτρητα οικονομικά προβλήματά της...!

Οι προσλήψεις αφορούν σε δύο συγκεκριμένες εφορείες Αρχαιοτήτων, της Φλώρινας και της Κοζάνης. Περιοχές δηλαδή όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει συνδεθεί σε ένα μεγάλο βαθμό με τη ΔΕΗ, τις μονάδες παραγωγής ενέργειας και τα ορυχεία λιγνίτη.

Επισημαίνεται πως οι ειδικότητες αφορούν σε 1.840 εργάτες, 319 αρχαιολόγους και άλλες ειδικότητες, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, συντηρητές αρχαιοτήτων, τοπογράφους, φύλακες κοκ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο αιτιολογικό, η υπουργική απόφαση εγκρίνεται έχοντας υπόψη "το γεγονός ότι η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του προσωπικού δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η οποία δεν επιχορηγείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης".

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments