....

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ

Η παγκόσμια ζήτηση για αγροτικά μηχανήματα αναμένεται να ανθίσει,

σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Alix Partners για τη πορεία του γεωργικού εξοπλιστικού κλάδου στο μέλλον. Ο λόγος; Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού ωθεί τη ζήτηση για τρόφιμα και ως εκ τούτου τις ανάγκες για πιο αποδοτικές και παραγωγικές μεθόδους στη γεωργία.

Oι κατασκευαστές αγροτικών μηχανημάτων πρέπει να αξιοποιήσουν τεχνολογικά ανεπτυγμένες παραγωγικές διαδικασίες.

Στη θέση του οδηγού, όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων, θα είναι οι Κίνα και Ινδία, οι οποίες είναι οι πληθυσμιακά μεγαλύτερες χώρες παγκοσμίως, αλλά βρίσκονται αρκετά πίσω στην εκμηχάνιση της γεωργίας. Ωστόσο έως το 2017 αναμένεται αύξηση στον όγκο πωλήσεων 4,7% για Ινδία και 3,6% για Κίνα.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2014 η ζήτηση σε χώρες κλειδιά όπως είναι οι Γαλλία και Γερμανία, βρίσκεται σε επιβράδυνση, όμως τα νούμερα αντισταθμίζονται από την ‘’ιστορικά δυνατή’’ όπως χαρακτηρίζεται ζήτηση στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με την έκθεση, βέβαια, οι πωλήσεις μέχρι το 2017 στην Ευρώπη αναμένεται να σημειώσουν πτώση κατά 6,5%.

Οι πωλήσεις στην Αμερική, η οποία παραδοσιακά είναι η πρώτη δύναμη στην εκμηχάνιση της γεωργίας αλλά και στην ενσωμάτωση εργαλείων ακριβείας, θα συνεχίσουν να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό (1,9% συνολική αύξηση έως το 2017).

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση οι κατασκευαστές αγροτικών μηχανημάτων πρέπει να αλλάξουν στρατηγική για να καρπωθούν με το βέλτιστο τρόπο την αύξηση στη παγκόσμια ζήτηση τροφίμων, κόβοντας το κόστος παραγωγής αξιοποιώντας τεχνολογικά ανεπτυγμένες παραγωγικές διαδικασίες, ενώ θα πρέπει να καθορίζουν την στρατηγική τους ανάλογα με την ωριμότητα της αγοράς.

http://www.agronews.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments