....

Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (VIDEO)

 

 

 

Ιδιαίτερη νομική σημασία έχει η έκβαση της υπόθεσης αλλαγής ταυτότητας που εκδικάστηκε το πρωί από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης.
Πρόκειται για την υπόθεση της 30χρονης κατοίκου Μυτιλήνης, Ανδρομέδας Ψαρού, που ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής της και βάφτισής της.

Συγκεκριμένα, ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ – και ως προς το αναγραφέν κύριο όνομά της, να διορθωθεί και αυτό, και αντί του «Ευάγγελος» να αναγραφεί το νέο ορθό «Ανδρομέδα», το οποίο επέλεξε ως κύριο όνομα. Επίσης, ως προς το αναγραφέν επώνυμό της, να διορθωθεί αυτό ως προς την κατάληξή του και αντί του «Ψαρρός» να αναγραφεί το νέο ορθό «Ψαρού», αντίστοιχο του θηλυκού φύλου της.

Όπως η κ. Ψαρού υποστηρίζει με δημόσιες δηλώσεις της, δεν επιθυμεί να προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου, παρά μόνο σε αλλαγή της ταυτότητας της. Γεγονός σημαντικό για την καθημερινότητά της, αφού η ταυτότητά της δεν συνάδει με τη φυσική της παρουσία, κι έτσι αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα ταυτοπροσωπίας.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης για την υπόθεση Ψαρού, αναμένεται να εκδοθεί σε τέσσερις μήνες. Τονίζεται επίσης, ότι η υπόθεση Ψαρού είναι η δεύτερη αντίστοιχη που θα εξεταστεί στα ελληνικά δικαστήρια τα τελευταία 10 χρόνια.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments