....

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο  ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για την «αντι-αιγυπτιακή  πολιτική» που ακολουθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται την αιγυπτιακή Youm7, οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν όταν ανήλθε στην εξουσία της Αιγύπτου ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι που ανέτρεψε, το 2013,  τον προκάτοχό του, Μοχάμεντ Μόρσι, που είχε στενές σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
 
 
Η Αίγυπτος κατηγόρησε επανειλημμένα την Τουρκία για υποστήριξη προς την απαγορευμένη στην Αίγυπτο, Μουσουλμανική Αδελφότητα, καθώς και τις ομάδες Τζιχάντ που δρουν στη χερσόνησο του Σινά και στη γειτονική Λιβύη.
 
 
Επιπλέον, η προστιθέμενη ένταση της Άγκυρας με τις παρεμβάσεις της στην Αίγυπτο και στην Κύπρο που σχεδιάζουν να εκμεταλλευθούν τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο,  που δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την κατανομή των περιοχών έρευνας γίνεται με καταπάτηση τουρκικών υδάτων και κατά του  «αναφαίρετου δικαιώματος  των Τουρκοκυπρίων σχετικά με τους πόρους γύρω από το νησί τους».
 
 
Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ εναντίον της Τουρκίας έχει γίνει η πιο δημοφιλής τάση στα αιγυπτιακά κοινωνικά δίκτυα.
 
 
Το Youm7 ανέφερε την Κυριακή ότι περίπου 12 χιλιάδες Twitts με hashtag «Μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων».
 
 
Επίσης στα Twitts ζητείται από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να αναλάβει δράση εναντίον των επιχειρηματιών που εισάγουν αγαθά από την Τουρκία. Οι χρήστες έγραψαν ότι η αγορά προϊόντων «συμβάλλει στη δολοφονία των Αιγυπτίων».
 
 
Μάλιστα το αιγυπτιακό δημοσίευμα (Youm7) αναφέρει ότι έκκληση για μποϊκοτάζ έχει υποστηριχθεί και από άλλες αραβικές χώρες, όπως ο επικαλούμενος «αρχηγός της αντιπολίτευσης» το Κατάρ, Σουλτάν μπιν Σουχαΐμα (πιθανώς ένα βασιλικό μέλος της οικογένειας) και αναφέρεται  στην «εκστρατεία των αιγυπτιακών ακτιβιστών κατά της τουρκικής πολιτικής και της κατάφωρα παρέμβασης της στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας».
 
 
 
 
(Στοιχεία από youm7.com, ahvalnews.com )
 
 

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments