....

Η 75ΧΡΟΝΗ ΑΝΑΣΤΩ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην Παναγίτσα του νομού Πέλλας, μια 75χρονη πρώην αγρότισσα βάζει κάτω ολόκληρο γυναικείο συνεταιρισμό. Μόνη της συλλέγει από το δάσος φρούτα και τα μετατρέπει

σε μαρμελάδες για τις οποίες η ζήτηση υπερβαίνει τα όρια του νομού.

Η κυρία Αναστασία Ακριτίδου χρησιμοποιώντας τον διακριτικό τίτλο «Ανάστω» σχεδόν καθημερινά πηγαίνει στο όρος Βόρρας και αναζητά πρώτες ύλες: άγρια σμέουρα, φραγκοστάφυλα, άγρια σύκα, βατόμουρα και μύρτιλλα. Επιστρέφοντας τα μετατρέπει σε γευστικές μαρμελάδες.

«Πριν από κάποια χρόνια δεν πήγε καλά η αγροτική παραγωγή και έπρεπε να βρω κάτι να κάνω για να ζήσω. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις παραδοσιακές μαρμελάδες και τα γλυκά. Όλα τα κάνω μόνη μου. Συγκεντρώνω τα φρούτα, τα μετατρέπω σε μαρμελάδες ή γλυκά και τα τοποθετώ σε βαζάκια προς πώληση», υποστηρίζει η ίδια.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Παράλληλα παρασκευάζει μαρμελάδες και κομπόστες από ροδάκινα και μήλα, γλυκά του ταψιού και του κουταλιού, λικέρ, τουρσιά και αφεψήματα. Δεν έχει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αλλά αν χρειαστεί να παραδώσει εμπόρευμα εκτός Πέλλας υπάρχουν τα ΚΤΕΛ και οι κούριερ.

Σχόλια - Facebook Comments