....

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π.ΚΟΣΜΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (PHOTOS)

 

Την Κυριακή του Ασώτου, 12 Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Κοσμά Γρηγοριάδη.
 
Η χειροτονία τελέσθηκε στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Μεταξύ των 
κληρικών που συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο ήταν ο Αρχιμ. Νικόδημος Κανσίζογλου, ιεροκύρηκας της Ι. Μητροπόλεως και πνευματικός του χειροτονουμένου και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης. Στον κατάμεστο Ιερό Ναό παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Διοικητής της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δ. Γλύμης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
 
Ο Σεβασμιώτατος κατά την προσφώνησή του προς τον π. Κοσμά τόνισε ότι το μοναδικό καθήκον του ιερέως είναι να ομολογεί τον Ιησού Χριστό και να Τον παρουσιάζει στους ανθρώπους, όπως έκανε και ο Τίμιος Πρόδρομος. Η ομολογία αυτή γίνεται με την ζωή του ιερέως και την διακονία των θείων μυστηρίων, με την στήριξη του ποιμνίου στην ορθή πίστη μέσω της διδασκαλίας και της κατηχήσεως αλλά και με τον συνεχή πνευματικό αγώνα του ποιμένος, ώστε να καταρτίζεται και να προοδεύει πνευματικά. Σε αυτά προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος τον χειροτονούμενο εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την προηγούμενη διακονία του και την ευχή να φέρει σε πέρας την μεγάλη αποστολή του.
Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έδωσε δια χειροθεσίας στον π. Κοσμά το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

 

Ο π. Κοσμάς Γρηγοριάδης είναι πτυχιούχος Θεολογίας. Δέχθηκε την μοναχική κουρά (29/11/15) και την εις διάκονον χειροτονία (30/11/15) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Είναι ενγεγραμμένος στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Αριδαίας, ενώ διακόνησε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών. Στο εξής θα υπηρετεί ως προϊστάμενος του Ιερού ενοριακού Ναού Αγίων Αρτεμίου και Γερασίμου Πενταπλατάνου.
 

--
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

13/2/17

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments