....

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ Ν.ΠΕΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΔΕΣΣΗΣ κ.ΙΩΗΛ

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Γιαλατζόπουλου, πτυχιούχου Νοσηλευτικής Σχολής, στην Νέα Πέλλα, από όπου και κατάγεται.
 
Η χειροτονία έγινε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ν. Πέλλας.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν: ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ιεροκήρυκες της περιοχής, οι εφημέριοι της ενορίας και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Επικεφαλής του χορού των ιεροψαλτών ήταν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοψάλτης Αριστοτέλης Βογιατζόγλου. Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος.
Κατά την προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η προσέλευση στο μέγα λειτούργημα της ιερωσύνης αποτελεί δημόσια ομολογία πίστεως για την εποχή μας και ότι ο κληρικός πρέπει να αγωνίζεται συνεχώς, ώστε να προοδεύει πνευματικά και να αποφεύγει τον κίνδυνο της συνήθειας και της κακώς νοουμένης εξοικειώσεως με την ιερουργία των θείων μυστηρίων.
Ο νέος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος προσέφερε επί σειρά ετών στο ποιμαντικό έργο της της Ιεράς Μητροπόλεως είναι έγγαμος και θα διακονεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. ΑΞΙΟΣ!
 

--
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments