....

H ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - 3.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Η γερμανική Webasto παρουσίασε την τελευταία της τεχνολογική εξέλιξη που ενσωματώνεται στην ηλιοροφή ενός αυτοκινήτου και προσφέρει μετακινήσεις με μηδενικά έξοδα.

Εκμεταλλευόμενη τη δύναμη του ήλιου η Webasto μεγιστοποιεί τη χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος μειώνοντας παράλληλα τα έξοδα κίνησης για τον χρήστη του. Το πετυχαίνει αυτό με τη νέα ανοιγόμενη ηλιοροφή που παρουσίασε, στην οποία έχει ενσωματώσει φωτοβολταϊκό πάνελ.Η νέα ηλιοροφή της Webasto έχει ισχύ 300 Watt και σύμφωνα τα δεδομένα που έχει συλλέξει η γερμανική εταιρεία κατά τη φάση της εξέλιξής της μπορεί να αυξήσει σημαντικά την απόσταση που μπορεί να διανύσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς ο χρήστης του να χρειαστεί να πληρώσει για την φόρτιση του.

Συγκεκριμένα οι Γερμανοί αναφέρουν ότι, ανάλογα και με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν -κατά πόσο δηλαδή υπάρχει ηλιοφάνεια-, η νέα ηλιοροφή μπορεί να προσφέρει ετησίως έως και 3.000 χιλιόμετρα δωρεάν μετακίνησης φορτίζοντας απευθείας την μπαταρία του αυτοκινήτου. Η ηλιοροφή μπορεί επίσης να προσφέρει άμεσα ρεύμα και σε κάποιο υποσύστημα του αυτοκινήτου, όπως είναι για παράδειγμα εκείνο του κλιματισμού, υποβοηθώντας έτσι το έργο της μπαταρίας.

Το συγκεκριμένο νούμερο προέρχεται μάλιστα από Αμερικανό κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που δεν κατονομάζει η Webasto, ο οποίος την έχει τοποθετήσει ήδη σε SUV μοντέλο του, χωρίς να γίνεται γνωστό αν προσφέρεται ήδη ως εργοστασιακός εξοπλισμός για το συγκεκριμένο μοντέλο ή πρόκειται να προστεθεί σε αυτό στο άμεσο μέλλον.

Η Webasto αναφέρει επίσης ότι η ανοιγόμενη ηλιοροφή της καταλαμβάνει συνολικά περίπου δύο τ.μ. (1,2 τ.μ. το κινούμενο μέρος της) και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του εκάστοτε κατασκευαστή που θέλει να την συμπεριλάβει στον εργοστασιακό εξοπλισμό του ηλεκτρικού μοντέλου του.

Τα ηλιακά κελιά της Webasto είναι τύπου PERC και παράγουν 10-12% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά, ενώ ενσωματώνονται μεταξύ δύο γυαλιών ασφαλείας που συνθέτουν την ηλιοροφή. Το κινούμενο γυάλινο πάνελ έχει βάρος 21 κιλών και φέρει και διακοσμητικές λεπτομέρειες σε χρώμα μπλε.

Σχόλια - Facebook Comments