....

ΓΚΕΕΡΤ ΒΙΛΝΤΕΡΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ (VIDEO ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στην Ολλανδία με τη δημοσκόπηση «Peil.nl poll» να δείχνει ελαφρύ προβάδισμα του ακροδεξιού κόμματος του Γκέερτ Βίλντερς «Freedom Party» έναντι του κυβερνώντος φιλελεύθερου κόμματος του Μαρκ Ρούτε.

 

Το ακροδεξιό κόμμα θα λάμβανε 25 έδρες σε σύνολο 150 εδρών, ενώ το κόμμα του πρωθυπουργού και επικεφαλής του φιλελεύθερου Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 24 έδρες.

Κι ενώ ο κεντροδεξιός Ρούτε ευλογεί τα γένια του λέγοντας πως τα δραστικά μέτρα που λήφθηκαν είχαν στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας, ο Βίλντερς τόνισε πως αν λάβει υψηλό ποσοστό θα πρέπει να είναι στην κυβέρνηση, χωρίς να διστάσει να χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «ισλαμοφασίστα».

«Ο Ερντογάν είναι ισλαμοφασίστας»

Την Κυριακή, ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός δήλωσε ότι θα απαγόρευε σε Τούρκους αξιωματούχους να πραγματοποιήσουν εκστρατεία στην Ολλανδία, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία ενώ αποκάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ισλαμοφασίστα», επισημαίνοντας την αντίθεσή του στην προσπάθειες αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του.

Την Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα σχέδια των τουρκικών Αρχών να οργανώσουν μια προεκλογική συγκέντρωση στο Ρότερνταμ είναι «ανεπιθύμητα», ωστόσο δεν προσπάθησε να τα αποτρέψει.

Ο Βίλντερς είπε σε δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ ότι η απάντηση του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ήταν «πολύ αδύναμη. Θα ενεργούσα με διαφορετικό τρόπο».

«Θα κήρυσσα… όλο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας persona non grata» είπε ο Βίλντερς.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments