....

“ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙΤΕ” – Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥ MEGA ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

 

Μπορεί να επιβραβεύεται ως «στυλοβάτης» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας, ένας επιχειρηματίας που «δραπετεύει» από τις υποχρεώσεις του”, αναρωτιούνται κάποιοι από του Mega που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Motor Oil, σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και του ζητούν να παρέμβει για να πάρουν τα νόμιμα δεδουλευμένα τους.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή
 

Εξοχότατε Πρόεδρε,

Με μεγάλη έκπληξη και μεγαλύτερη απογοήτευση παρατηρήσαμε ότι κατά την πρόσφατη δεξίωση προς τιμήν του προέδρου του Ισραήλ, ανάμεσα στους καλεσμένους του Προεδρικού Μεγάρου ήταν και εκπρόσωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, όπως σίγουρα γνωρίζετε, είναι βασική μέτοχος του τηλεοπτικού καναλιού Mega από την ίδρυσή του το 1989 μέχρι και σήμερα, απολαμβάνοντας πλούτο, προβολή και ισχύ στην ελληνική κοινωνία.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, μαζί με τους άλλους μετόχους του Mega, έχει εγκαταλείψει την επιχείρηση και τους εργαζόμενούς της στο κενό.

Ακόμα και μετά την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του καναλιού και την κατάρτιση νέου business plan – το οποίο είχε την έγκριση των δανειστριών τραπεζών και τη συγκατάνευση του ΕΣΡ – η οικογένεια Βαρδινογιάννη και οι άλλοι μέτοχοι του Mega αποφάσισαν – αιφνιδιάζοντας τους πάντες – να μην καταθέσουν τελικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία παροχής τηλεοπτικών αδειών.

Αποφάσισαν δηλαδή να αφήσουν το Mega να σβήσει.

Οι ελπίδες των εξαθλιωμένων εργαζόμενων που κρατούν απλήρωτοι ζωντανό το κανάλι κατέρρευσαν…

Εξοχότατε Πρόεδρε,

Τετρακόσιες είκοσι οικογένειες έχουν δει τα τελευταία δύο χρόνια τις ζωές τους να καταρρέουν. Κάθε δεδομένο εργασιακής σταθερότητας και οικονομικού προγραμματισμού έχει εκπέσει στην ανασφάλεια και τον απόλυτο μετεωρισμό.

Σε αυτό το διάστημα έχουμε θρηνήσει συναδέλφους που δεν άντεξαν την αγωνία να ανταποκριθούν στις βασικές υποχρεώσεις τους, έχουμε συμπαρασταθεί σε συναδέλφους που παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουμε προσπαθήσει να συνεχίσουμε τη λειτουργία του καναλιού, παρηγορώντας ο ένας τον άλλον ότι τελικά «κάτι θα γίνει και δεν θα χαθεί το πρώτο κανάλι της χώρας» και οι δουλειές μας.

Γνωρίζουμε ότι στα χρόνια της κρίσης εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν βρεθεί στην ανεργία και έχουν νιώσει τη δική μας αγωνία επιβίωσης.

Το δικό μας «προνόμιο» είναι ότι υπεύθυνοι για την εξαθλίωσή μας είναι κάποιοι επιχειρηματίες που συνεχίζουν να έχουν τεράστιες περιουσίες, ακμαιότατη επιχειρηματική δραστηριότητα, ισχυρή πολιτική δύναμη και απολαβή τιμών ως «πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας».

Μπορεί όμως να είναι «πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας» – και ως τέτοιος να καλείται στο Προεδρικό Μέγαρο – κάποιος επιχειρηματίας που έχει παραβιάσει απροκάλυπτα την έννοια της «ηθικής επιχειρηματικότητας», απαξιώνοντας την επιχείρησή του και εξευτελίζοντας τους εργαζόμενους του;

Μπορεί να επιβραβεύεται ως «στυλοβάτης» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας, ένας επιχειρηματίας που «δραπετεύει» από τις υποχρεώσεις του, μεταχειριζόμενος ίσως νόμιμους αλλά σίγουρα μη ηθικούς τρόπους;

Ποιο μήνυμα περνά στην ελληνική κοινωνία η παρουσία τέτοιων επιχειρηματιών στις επίσημες εκδηλώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας;

Ότι καθένας μπορεί να καταπατά την αξιοπρέπεια εργαζομένων, να παίζει με τις ζωές και τις οικογένειές τους, να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη του, αλλά να συνεχίζει να είναι «εμβληματική φιγούρα της Ελλάδας»;

Εξοχότατε Πρόεδρε,

Ζητάμε να επανεξετάσετε τη λίστα των προσκεκλημένων σας, αν όχι για χάρη των 420 απελπισμένων οικογενειών που δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, αλλά για την Ελλάδα που όλοι επιθυμούμε να προβάλει τις αξίες της εντιμότητας, της ηθικής και της δικαιοσύνης.

Ζητάμε ακόμα να μας δεχτείτε για να σας εκθέσουμε αναλυτικά την κατάσταση που έχουμε περιέλθει, για την οποία τα μεγάλα ΜΜΕ δεν αναφέρουν λέξη, τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν «συμπάθεια αλλά…» και η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμα πρωτοβουλίες για την ανακούφισή της.

Ζητάμε την κατανόηση και τη συμπαράστασή σας.
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments