....

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ; (2 VIDEO)

 

 

 

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκατοντάδες πιστοί αποδοκίμασαν τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη στον ναό Ναό της Παναγίας του Μπαλαμάντ, όπως απεκάλυψε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών
Ειδήσεων Romfea.gr της Ελλάδος, παραθέτοντας μάλιστα και το σχετικό βίντεο.

Ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης μπήκε μέσα στο ναό και ενώ προχωρούσε προς τον σολέα για να ευλογήσει κατά την τάξη, το πυκνό εκκλησίασμα ξέσπασε σε αποδοκιμασίες φωνάζοντας δυνατά και ρυθμικά στην αραβική γλώσσα, «Ανάξιος», απευθυνόμενο εναντίον τόσο του ιδίου όσο και του εψηφισμένου Επισκόπου Ιωάννη Τάπμπας.

Σύμφωνα πάντοτε με το καλώς ενημερωμένο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων της Romfea.gr, ο λόγος των αποδοκιμασιών, υπήρξε η απόφαση του Πατριάρχη κ. Ιωάννη να «εξορίσει» στον Άγιο Όρος τον Ηγούμενο Παντελεήμονα Φάραχ για δύο χρόνια. Δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους επέβαλε αυτή την τιμωρία στον Ηγούμενο Παντελεήμονα Φάραχ.



Εν τω μεταξύ τόσο ηχηρές ήταν οι αποδοκιμασίες που ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης αναγκάσθηκε να αναβάλλει την τελετή ομολογίας πίστεως κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε πριν την χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ιωάννη, η οποία έχει οριστεί να τελεστεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Πρόσφατα ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε συναντήσεις με Αμερικανούς πολιτικούς στην Ουάσιγκτον για την κατάσταση στην Συρία και τη Μέση Ανατολή. Τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο Πότομακ της Ουάσιγκτον.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εκκλησία και οι Χριστιανοί στη Συρία και τη Μ. Ανατολή, ενώ επίσης ευχαρίστησε τους πιστούς για την βοήθεια που προσφέρουν στους συμπατριώτες τους στη Συρία.



Είπε ανάμεσα στα άλλα πως «όποιες και να είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη Δαμασκό και την Μέση Ανατολή θέλω να καταλάβετε ότι οι ρίζες μας προέρχονται από εκείνο τον τόπο, όπου γεννηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε αλλά και θα πεθάνουμε εκεί. Έτσι ως Εκκλησία της Αντιόχειας εκφράζουμε με διάφορους τρόπους ότι δεν είμαστε ξένοι σε εκείνη την περιοχή αλλά είμαστε ο αυθεντικός λαός εκείνης της περιοχής. Συνυπάρχουμε ειρηνικά για πολλά χρόνια με όλους τους λαούς που υπάρχουν εκεί, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης ήταν ένας από τους τέσσερις Προκαθημένους που δεν συμμετείχαν στη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη, με αφορμή τη διαμάχη που υπάρχει με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την Αρχιεπισκοπή Κατάρ που δημιούργησε το δεύτερο στο Κατάρ. Ο κατά σάρκα αδελφός του, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους πριν μερικά χρόνια και μέχρι στιγμής αγνοείται η τύχη του

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments