....

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

Η καλή αισθητική κάποιες φορές δεν φτάνει. Τα τελευταία χρόνια το να αποθηκεύεις τα ξύλα μέσα στο σπίτι είναι αρκετά συνηθισμένο και αποτελεί όμορφο ντεκόρ αλλά και ευκολία, αφού τα ξύλα βρίσκονται κοντά στο τζάκι. Όμως αν δεν έχετε σκοπό να τα κάψετε μέσα σε μια ή δυο μέρες το πολύ, το καλύτερο θα ήταν τα ξύλα να βρίσκονται έξω από το σπίτι.

Οι λόγος είναι ότι το ξύλο είναι κάτι φυσικό και τα ζωύφια βρίσκουν φιλόξενο περιβάλλον σε αυτά. Το ξύλο μπορεί να τραβήξει τερμίτες, σαράκι και αρκετά άλλα έντομα.

Επίσης, τα ξύλα που προορίζονται για τζάκι έχουν συνήθως περίπου 20% υγρασία, κάτι που αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας. Τα ξύλα με λίγη υγρασία βγάζουν λιγότερο καπνό και καίγονται ευκολότερα. Το πιο σωστό είναι να τα αγοράζεται από το καλοκαίρι ή στις αρχές φθινοπώρου, για να έχετε μικρότερο αριθμό εντόμων.

Αν είναι πιο υγρά, καλό είναι να τα σκεπάσετε και να αφήσετε στον ήλιο. Αυτό βοηθά να σκοτωθούν τα έντομα. Αν πάλι το ντεκόρ του ξύλου σας αρέσει τόσο πολύ, μπορείτε να βάλετε κάποια διακοσμητικά ξύλα. Τα ξύλα για το τζάκι καλύτερα να τα καίτε μόλις τα μεταφέρετε μέσα στο σπίτι.

Σχόλια - Facebook Comments