....

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ EΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 20-10-2016 (VIDEO PHOTOS)

Την απελευθέρωση τους από τον Τουρκικό ζυγό  και την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα των 104 χρόνων γιόρτασε σήμερα η πόλη των Γιαννιτσών Πέλλας  Πέμπτη  20 Οκτωβρίου.

Την παραμονή της γιορτής έγινε κατάθεση στεφανιών από σχολεία σε Μνημεία της πόλης και προτομές Ηρώων ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε   Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία επισήμων και κόσμου.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική και λαμπρή παρέλαση στην οποία συμμετείχαν τμήματα Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Γιαννιτσών, τμήματα πολιτιστικών Συλλόγων, τμήμα του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων,  παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και δύο στρατιωτικά τμήματα με τη συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας.

Ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση ήταν για μια ακόμη φορά πολύς και χειροκρότησε τους μαθητές και τις μαθήτριες και όλους όσους συμμετείχαν, ενώ ένα ιδιαίτερα ζεστό χειροκρότημα εισέπραξαν και οι στρατιώτες που παρέλασαν.

Στις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης των Γιαννιτσών παρευρέθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός κ. Τζάκρη Θεοδώρα.  ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Δήμαρχος Γιαννιτσών ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, εκρπόσωποι των στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από όλη την παρέλαση καθώς και τις δηλώσεις που μας έκανε ένας ανάπηρος πολέμου παρασημοφορεμένος για την προσφορά του στο πόλεμο.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments