....

ΓΙΑΝΝΗΣ .ΣΟΝΤΡΑΣ : ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ «ΕΝ ΕΡΓΩ» ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ¨ΕΦΙΑΛΤΕΣ¨ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ

 

 

Αναμφίβολα ζούμε μία από τις δυσκολότερες και μάλλον πιο επικίνδυνες περιόδους για τη χώρα.

   Η διεθνής συγκυρία και οι πιέσεις για την επίλυση των διαφορών με τη γείτονα FYROM, σε συνδυασμό με την διαρκώς κλιμακούμενη επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας,  τα αντικρουόμενα συμφέροντα των πολυεθνικών να ανεβάζουν το θερμόμετρο στις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και τη χώρα ανίσχυρη και σε οικονομική επιτροπεία για τα επόμενα 60 χρόνια, συνθέτουν σκηνικό βαρύ και ομιχλώδες για τα εθνικά ζητήματα, που αν μη τι άλλο, η διαχείριση τους  απαιτεί σύνεση, σοβαρότητα, σφριγηλή και αποφασιστική ηγεσία και πολιτικό σύστημα συμπαγές και ομόθυμο.
  Δυστυχώς όμως, στη παρούσα συγκυρία  συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το πολιτικό σύστημα και δυναμικό της χώρας, κάθε άλλο παρά ¨αξιόμαχο¨ και σοβαρό είναι. Αποδεκατισμένο και χωρίς γέφυρες επικοινωνίας, στιγματισμένο συλλήβδην και απαξιωμένο  εξαιτίας των επιλογών του, φαίνεται ανίκανο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστεί τα εθνικά θέματα.
  Επικίνδυνοι καιροί και η κοινωνία που βρίθει από καιροσκόπους, επιπόλαια χορεύει τον ¨σκοπό¨ τους απαξιώνοντας θεσμούς, αρχές και αξίες διαχρονικές.
  Εμείς ο ¨περιούσιος λαός¨ της οικουμένης, το ¨ανάδελφο έθνος¨ της γης, οι ¨φωτοδότες¨ των τεχνών και του πολιτισμού, με τρανωμένο  εγωισμό και  φιλαυτία, ματαιόδοξοι και  με αυτιστική συμπεριφορά, καθοδηγούμενοι από τυχοδιώκτες και λαικιστές, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται γύρω μας.
  Εξαντλούμε τον πατριωτισμό μας σε ¨ανέξοδα¨ συλλαλητήρια, ενώ ως άλλες ¨μωρές παρθένες¨ ανακαλύπτουμε - το υπαρκτό από δεκαετίας- σκάνδαλο των φαρμάκων, δημιουργώντας κλίμα πόλωσης και σφοδρής αντιπαράθεσης στον ¨εξαρτημένο¨ πολιτικό κόσμο, τη στιγμή που απαιτείται ισχυρό, αρραγές και στιβαρό εσωτερικό μέτωπο.
  Είμαστε κληρονόμοι της ιστορίας του τόπου και τούτη την ώρα που γράφουμε τη δική μας, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Ας μην επιτρέψουμε σε άλλους Εφιάλτες και Κελ-Πέτρους να μας οδηγήσουν στην ταπείνωση.
  Ο διχασμός ήταν και φαίνεται πως συνεχίζει να είναι η κατάρα μας. Επιτέλους πότε θα το συνειδητοποιήσουμε, ώστε να κρατήσουμε γερά ¨τα κλειδιά της πόρτας¨...γιατί αν η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική τότε τα Ίμια και οι διάσπαρτες βραχονησίδες του Αιγαίου τι είναι; Η ΑΟΖ της χώρας τι είναι;  Άλλου παπά ευαγγέλιο....!
  Επιτέλους,  ας ενηλικιωθούμε μήπως και βαραίνει η σκέψη μας...


                                                                                                                                                                                                           ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments