....

ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΗΛΙΚΙΑ

papanikolaoyΜε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση - μήνυμα:

 

«Για τον καθέναν από εμάς, οι γονείς μας και γενικά τα άτομα τρίτης ηλικίας αποτελούν ένα ευαίσθητο κομμάτι της οικογένειας μας, και της κοινωνίας μας. Άτομα με ποικίλες παραστάσεις στη ζωή, που διαμόρφωσαν με τη στάση τους το σήμερα, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις το αύριο του τόπου μας.

Αυτά τα άτομα οφείλουμε εκτός των άλλων να τα αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και με ευαισθησία γιατί τους αρμόζει πραγματικά.

Με τον ίδιο σεβασμό αλλά και με μεγάλη ευθύνη η τοπική αυτοδιοίκηση, έχει χρέος να στηρίξει τις Δομές αλλά και τις πρωτοβουλίες εκείνες, που θα διαμορφώσουν συνθήκες δημιουργικής παρουσίας και παρέμβασης των ατόμων αυτών, σε κάθε τι που τους αφορά και είναι πολλά τα ζητήματα στα οποία μπορούν και πρέπει αν έχουν λόγο.

Χαιρετίζω τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας 1η Οκτωβρίου, ως ημέρα σύμβολο της δύναμης, της εμπειρίας, της γνώσης και της αρετής των ανθρώπων, που έδωσαν καθημερινά για δεκάδες χρόνια και με αξιοπρέπεια, το δικό τους αγώνα για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Τους οφείλουμε πολλά και τους τιμούμε πραγματικά».

 

Νικόλαος Παπανικολάου

Δήμαρχος Γιαννιτσών

Σχόλια - Facebook Comments