....

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

pasxalidis

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις – ομιλίες σε διαμερίσματα της ευρύτερης Θεσσαλονίκης,

ο πρώην υπουργός και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Πασχαλίδης με το ¨Μέτωπο Ανάπτυξης¨ του Μάρκου Μπόλαρη, είχε συναντήσεις με πολίτες της Μυγδονίας, του Ωραιοκάστρου και της Καλλιθέας. Ο Γιώργος Πασχαλίδης αναφέρθηκε στο πολιτικό νόημα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου 2010. Όπως τόνισε:

«Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν περιοχές με κακοσυντηρημένους δρόμους και έντονα προβλήματα περιβάλλοντος. Υπάρχουν θύλακες υπανάπτυξης, καθώς η ανάπτυξη χάνεται στα δίκτυα των δημοσίων σχέσεων και οι ανισότητες μεγαλώνουν στην ύπαιθρο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η επίδραση της Θεσσαλονίκης στην ενδοχώρα της Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να έχει τον χαρακτήρα της διασποράς μιας δίκαιης ανάπτυξης, αντί να συρρικνώνεται στον χαρακτήρα μιας μεταπρατικής πόλης.

Σε μια αποχή που το ζεύγος κατοικία / εργασία διευρύνει τα όρια της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, η πραγματικότητα δείχνει πως οι ανάγκες των υποδομών και η μεγέθυνση του τομέα των υπηρεσιών, φέρνει πιο κοντά τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης με τους περιφερειακούς δήμους της ενδοχώρας και γι’ αυτό είναι αναγκαίος ο ενιαίος αναπτυξιακός σχεδιασμός.

Η συζήτηση για το περιεχόμενο και τη διάρκεια του Μνημονίου δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποβαθμίσει την ατζέντα των τοπικών αυτοδιοικητικών προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει το σχέδιο ¨Καλλικράτης¨.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η κοινωνία του θεάματος, η πολιτική έχει κάθε λόγο να ανακόψει τη ραγδαία απαξίωση της με την επανασύνδεση της με τα πραγματικά προβλήματα επί τόπου.

Αξίζει να επιστρέψουμε στα ΄΄μικρά΄΄ πράγματα που καθορίζουν όχι μόνο την ποιότητα της ζωής μας, αλλά την ίδια την επιβίωση».

Σχόλια - Facebook Comments