....

ΓΕΥΣΗ «ΣΠΑΡΑΓΓΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εκδήλωση για την προώθηση του ευρωπαϊκού σπαραγγιού πραγματοποίησε την Τρίτη 6 Μαΐου,

σε κεντρικό  ξενοδοχείο των Αθηνών,  η Ελληνική Ένωση Παραγωγών Σπαραγγιού «Fresh Asparagus».
Φορείς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η Ε.Α.Σ. Καβάλας, ο Α.Σ. «Αχελώος», η Αγίασμα Α.Ε., ο ΑΣΚΓΕ Τυχερού και ο ΑΣΚΓΕ Κομάρων.
Το κυρίως μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ένα πάνελ ομιλητών, με εισηγήσεις αναφορικά με το σπαράγγι. Τον λόγο κατά σειρά έλαβαν ο κος Αθανάσιος Ταμπαρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Novacert που είναι εκτελεστικός φορέας του προγράμματος, ο κος Νίκος Χατζούδης, υπεύθυνος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση αγροτικών προγραμμάτων, ο κος Κωνσταντίνος Μίχος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών του ΥπΑΑΤ, ο κος Τάκης Ορφανός, εκδότης των ΦΝ και ο κος Κλέαρχος Σαραντίδης, Γενικός Διευθυντής της Ε.Α.Σ. Καβάλας.
Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που ακολούθησε τις ομιλίες και το οποίο φυσικά είχε έντονο άρωμα και γεύση σπαραγγιού. Να σημειώσουμε τέλος ότι το γενικότερο κλίμα της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα φιλικό, ενώ  καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επιχειρηματίες και στελέχη του υπουργείου και των φορέων του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις αναφορικά με την πορεία του προγράμματος και την παραγωγή και διακίνηση του σπαραγγιού, επισημαίνοντας τα θετικά αποτελέσματα του προϊόντος τα δύο τελευταία χρόνια, μετά από μια μακρά περίοδο κάμψης.

 

http://www.froutonea.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments