....

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΓΑΣ ΈΔΕΣΣΑΣ 51-62

 

Την 2η εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΓΑΣ Έδεσσας καθώς επιβλήθηκε της Αλεξάνδρειας με 51-62. Δυστυχώς το παιχνίδι πέρασε σε δεύτερη μοίρα καθώς η συμπεριφορά των «φιλάθλων» της τοπικής ομάδας, ξεπέρασε τα αθλητικά όρια και παραλίγο ο αγώνας να «τιναχθεί στον αέρα». Από το πρώτο λεπτό του αγώνα υπήρχε ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά της ομάδας μας, αλλά και κατά των διαιτητών της αναμέτρησης. Μέχρι και ρίψη πορτοκαλιού στον αγωνιστικό χώρο είχαμε και ευτυχώς δεν χτύπησε κανένας από τους συντελεστές του παιχνιδιού. Οι «έφοδοι» στον αγωνιστικό χώρο φιλάθλων, παλαιών παικτών, και άλλων για να «εκθέσουν τις απόψεις τους» στους διαιτητές, ευτυχώς παρεμποδίστηκαν τις περισσότερες φορές, από τους παίκτες της τοπικής ομάδας.

Οι διαιτητές έκαναν λάθη σε βάρος και τον δύο ομάδων, που δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα, (θεωρούμε ότι τα περισσότερα ήταν σε βάρος της ομάδας μας καθώς με τόση πίεση έπρεπε να αποδείξουν ότι δεν ήταν από την Έδεσσα). Με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, έπρεπε ο αγώνα να είχε διακοπεί προ πολλού, ή τουλάχιστον να είχε κληθεί η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες κατά των διαιτητών και το γεγονός ότι ήταν από την Έδεσσα, να θυμίσουμε ότι στο φετινό πρωτάθλημα η τοπική ομάδα, σε τρείς από τους επτά αγώνες που έδωσε, είχε και τους δύο διαιτητές από την ίδια γεωγραφική περιοχή.     

Στα αγωνιστικά η ομάδα της Έδεσσας ήταν καλύτερη από την τοπική ομάδα. Ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοπορία στο σκορ, με εκφραστές στην επίθεση τους Χαραλαμπίδη, Δημητρόπουλο και Μαλλιάρη. Το 1ο δεκάλεπτο τελείωσε με τον ΓΑΣ Έδεσσας μπροστά στο σκορ με 12-17. Στο 2ο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ Έδεσσας κατάφερε να παίξει ακόμη καλύτερη άμυνα. Με τους Βεκόπουλο Λούση και Μαλλιάρη να κλέβουν μπάλες και να δίνουν έξτρα επιθέσεις στην ομάδα τους, ο ΓΑΣ Έδεσσας μεγάλωσε την διαφορά υπέρ του. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Έδεσσας να προηγείται στο σκορ με 20-31. Το μεγάλο πρόβλημα του ΓΑΣ Έδεσσας ήταν τα τέσσερα φάουλ που χρεώθηκε ο Χαραλαμπίδης (τα δύο φάουλ ήταν ανύπαρκτα).

Στο δεύτερο ημίχρονο με την «πίεση» στους διαιτητές της αναμέτρησης να μεγαλώνει και τον Χαραλαμπίδη «καθηλωμένο» με τέσσερα φάουλ, η ομάδα της Αλεξάνδρειας κατάφερε να ανακάμψει και να μειώσει το σκορ σε 37-43 με την λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια η είσοδος στο παιχνίδι του Χαραλαμπίδη αποκατέστησε την δυναμική της ομάδα της Έδεσσας. Οι γηπεδούχοι σε κάθε τους προσπάθεια επιθετική ή αμυντική, διαμαρτύρονταν χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να δεχτούν δυο τεχνικές ποινές από τον 2ο διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μπόϊτση, με το χρόνο να βρίσκετε 3:20΄΄ πριν το τέλος του αγώνα και το σκορ στο 48-53. Ο Λούσης ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές της τεχνικής ποινής και στην συνέχεια ο Χαραλαμπίδης σκόραρε για μια ακόμη φορά, κάνοντας το 48-56. Το παιχνίδι «κλείδωσε» υπέρ του ΓΑΣ Έδεσσας. με ωραία προσπάθεια του Λούση που έκανε το σκορ 48-58. Ο αγώνας τελείωσε με τον Χαραλαμπίδη να προσθέτει ακόμα τέσσερις πόντους και να διαμορφώνει το τελικό 51-62.                 

Διαιτητές: Κορδάλης-Μπόϊτσης

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 20-31 (ημιχ), 37-43, 51-62 τελικό. 

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (Γκότσης): Καραγιάννης Ι. 2, Καραγιάννης Ε, Παπαδόπουλος, Γιοβανόπουλος 10, Παντοφλίδης 11(2), Παπαγερίδης 8(1), Περπερίδης 2, Μπαγιώκας 10, Πρόιος, Ζήνας, Συρόπουλος.

ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: (Λούσης) Μποζίνης, Γεωργιάδης, Δουλκερίδης, Λούσης 8(1), Μαλλιάρης 11, Μπίκου, Τότλης 2, Δημητρόπουλος 11(1), Βεκόπουλος, Κωνσταντινίδης, Χαραλαμπίδης 26, Δοδόπουλος 4

Το Σάββατο 26/11 στις 18:00 το απόγευμα, ο ΓΑΣ Έδεσσας αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ της πόλης μας την ομάδα του Σκυδραϊκού και θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί νικών του.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments