....

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΕ ΚΑΛΑΜΟ, ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

Πολυμέτωπη επιχείρηση κατάσβεσης - Εκκενώθηκε μοναστήρι στο Μετόχι, δίπλα στα σπίτια οι φλόγες – Τιτάνια η προσπάθεια της πυροσβεστικής - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr

Αγώνα χωρίς ανάσα, με τις φλόγες και τους ανέμους, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Αττική, όπου η φωτιά που ξέσπασε χθες στους Αγίους Αποστόλους, στον Κάλαμο, έχει ανεξέλεγκτα επεκταθεί στον Βαρνάβα, αλλά και το Καπανδρίτι. Νωρίτερα το μέτωπο φάνηκε να κινείται και προς το Σέσι Γραμματικού. Στο Μετόχι, οι φλόγες έχουν φτάσει δίπλα στα σπίτια, ενώ λίγο νωρίτερα είχε εκκενωθεί το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αναλήψεως.

Με τον αέρα να δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, καθώς παλεύουν να περιορίσουν τη φωτιά που καταστρέφει παρθένο δάσος και σπίτια στο πέρασμά της, η μάχη με τις φλόγες που ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι και συνεχίστηκε όλη τη νύχτα, παραμένει δύσκολη.

Τα πύρινα μέτωπα επεκτείνονται ανάμεσα στον Κάλαμο και τους Αγίους Αποστόλους, στις περιοχές του Βαρνάβα και του Καπανδριτίου. Το μεγαλύτερο μέτωπο αυτή την ώρα αφορά τις περιοχές Βαρνάβα και Καπανδριτίου, ενώ και στον Κάλαμο, όπου τα πράγματα είχαν νωρίτερα δείξει να πηγαίνουν καλύτερα, οι αναζωπυρώσεις σημαίνουν εκ νέου συναγερμό.

Στο Καπανδρίτι υπήρχαν πληροφορίες για μια γυναίκα εγκλωβισμένη σε σπίτι, που ωστόσο δεν κινδύνευσε, ενώ η Ιερά Μονή Αναλήψεως εκκενώθηκε καθώς η φωτιά πλησίαζε απειλητικά.

Οι εικόνες από την περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής είναι εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής με καμένα σπίτια και το παρθένο δάσος να έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατέβαλαν κοπιώδεις προσπάθειες για να σταματήσει η φωτιά στην παραλία του Βαρνάβα και να μην επεκταθεί προς το Γραμματικό.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαραθώνα Αδάμ Μεγαπάνο, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος. Δύο στρατόπεδα στην περιοχή εκκενώνονται, όπως και δύο κατασκηνώσεις.

Στον Κάλαμο φαίνεται να έχουν καεί περίπου είκοσι σπίτια, με έναν προσωρινό απολογισμό. Παρότι η φωτιά έδειχνε να πηγαίνει καλύτερα, σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Αγκώνα.

Ανακοίνωσε εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου, του είδους της βλάστησης, της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της και δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο».

Παράλληλα, απευθύνει «έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά στην πληγείσα περιοχή να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στις 16:16 χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου Αττικής η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 68 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, 50 άτομα και τέσσερα μηχανήματα από τις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου, του είδους της βλάστησης, της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της και δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο.

Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πέραν του περιορισμού των μετώπων έχουν ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά στην πληγείσα περιοχή να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών».

prrkgmetx2

prrkgmetx3

prrkgmetx4

prrkgmetx7

prrkgmetx8

prrkgmetx9

rlktra15 rlktra14 rlktra13 rlktra12 rlktra11 rlktra2 rlktra3 rlktra4 rlktra5 rlktra6 rlktra7 rlktra8 rlktra9 rlktra10 rlktra1 rlktra21 rlktra20 rlktra19 rlktra18 rlktra15 rlktra17 rlktra16

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments