....

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ: ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΤΟ “ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ” ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ (VIDEO)

«Τα μάζεψε άρον-άρον όσα προκλητικά δήλωσε πριν λίγες ημέρες για υποχρεωτική ευθανασία-δολοφονία των αδέσποτων που δεν υιοθετούνται μετά την κατακραυγή του κόσμου πανελλήνια». Αυτό αναφέρουν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για την στάση που κράτησε ο δήμαρχος Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελίδης βγήκε στην εκπομπή της κ. Πάνια στο Ε και «αναμασούσε αμήχανα τα περί επιθετικών ζώων που ήδη υπάρχει νομοθετική διάταξη για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται ενώ ό ίδιος με καμάρι μας δήλωσε πριν λίγες μέρες, ότι θα  ζητήσει αλλαγή του νόμου για να δολοφονούνται σωρηδόν τα ζώα, που δεν υιοθετούνται».

«Η πλήρης γελοιοποίηση του αγγελιοφόρου του θανάτου δημάρχου Σερρών και η εκδίκηση των αδέσποτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα φιλοζωικά σωματεία, συμπληρώνοντας: «ας τολμήσουν κι άλλοι Δήμαρχοι να ξαναμιλήσουν για θανατώσεις υγιών ζώων μετά το πάθημα του κ. Αγγελίδη».

Με αφορμή, μάλιστα, το συγκεκριμένο περιστατικό προχώρησαν και στην απονομή του Χρυσού Βατόμουρου στην «τρόικα του θανάτου», αλλά «και σε κάθε άλλο Δήμαρχο, που θα  σκεφτεί να προτείνει ο, τι και ο κ. Αγγελίδης».

Για την ιστορία οι νικητές των βραβείων είναι οι: Μπέος πρώην Δήμαρχος Βόλου,  Ιωαννίδης Δήμαρχος Κοζάνης, Αγγελίδης Δήμαρχος Σερρών.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ

AND THE WINEER IS ?

Η απόλυτη κωλοτούμπα του Δημάρχου Σερρών στην εκπομπή της κας Ανίτας  Πάνια στο κανάλι ” Ε ” .

΄Η μήπως αλτσχάιμερ;

Τα μάζεψε άρον άρον όσα προκλητικά δήλωσε πριν λίγες ημέρες για υποχρεωτική ευθανασία-δολοφονία των αδέσποτων που δεν υιοθετούνται μετά την κατακραυγή του κόσμου πανελλήνια.

Έτσι αναμασούσε αμήχανα τα περί επιθετικών ζώων που ήδη υπάρχει νομοθετική διάταξη για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται ενώ ό ίδιος με καμάρι μας δήλωσε πριν λίγες μέρες, ότι θα  ζητήσει αλλαγή του νόμου για να δολοφονούνται σωρηδόν τα ζώα, που δεν υιοθετούνται.

Μάζεψε και τα περί πολιτισμένων χωρών στην Ευρώπη , που τα ευθανατώνουν , και δήλωσε ότι εκεί υπάρχει παιδεία γι αυτό και δεν υπάρχουν αδέσποτα.

Η πλήρης γελοιοποίηση του αγγελιοφόρου του θανάτου Δημάρχου Σερρών.

Η εκδίκηση των αδέσποτων.

Ας τολμήσουν κι άλλοι Δήμαρχοι να ξαναμιλήσουν για θανατώσεις υγιών ζώων μετά το πάθημα του κ. Αγγελίδη.

Μετά από αυτή την εκπομπή και την κυβίστηση του Δημάρχου εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο εκτός από το να ευχαριστήσουμε την κα Πάνια και την ομάδα της γιατί  υπερασπίστηκαν το αυτονόητο.

Το δικαίωμα κάθε πλάσματος στην ζωή.

Την απλή αρχή δικαίου, ότι δεν σκοτώνουμε τα αθώα θύματα αλλά τιμωρούμε τον δράστη .

Και την πρόληψη, την μόνη ηθική αντιμετώπιση  του ζητήματος αυτού, ώστε να μην έχουμε αδέσποτα.

Αποφασίσαμε όμως με συνοπτικές διαδικασίες  να απονείμουμε και το Χρυσό Βατόμουρο στην τρόικα του θανάτου.

Και σε κάθε άλλο Δήμαρχο, που θα  σκεφτεί να προτείνει ο, τι και ο κ. Αγγελίδης

Αnd the winner is:

Μπέος πρώην Δήμαρχος Βόλου- Ιωαννίδης Δήμαρχος Κοζάνης – Αγγελίδης Δήμαρχος Σερρών.

Άντε και στο Oscar.

Η ζωή θέλει χιούμορ αλλιώς…….

Ακούστε και αυτό.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ( Φ.Ο.Σ)

 

Δήμος Σερρών – Συνέντευξη τύπου για τα αδέσποτα

Συνέντευξη τύπου προκειμένου να διευκρινίσει τις θέσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα των αδέσποτων ζώων παραχώρησε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το κυνοκομείο του Δήμου Σερρών, Χρήστος Γρηγοριάδης.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Θα θέλαμε να διευκρινήσουμε για μιά ακόμη φορά ότι η θέση της δημοτικής αρχής για το θέμα των αδεσπότων ζώων και συγκεκριμένα για την ευθανασία και την περισυλλογή τους, είναι η εφαρμογή του νόμου 4235/14.

Ο νόμος 4235/14 για την ευθανασία αναφέρει τα εξής: (αρθρ.46 παρ.4 εδαφ.γ) «Αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια ή ότι είναι πλήρως ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας και η διατήρησή τους στη ζωή είναι πρόδηλα αντίθετη με τους κανόνες ευζωίας τους και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να αναλάβουν τη φροντίδα, εποπτεία και τη διαδικασία υιοθεσίας τους, υποβάλλονται σε ευθανασία».

Ενώ στην (παρ. στ )του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι: «Eπικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προς τον άνθρωπο ή άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται».

Για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων ο ίδιος νόμος ( αρθρ 17 παρ.4 εδαφ.ε) προβλέπει ότι: «…….Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης ακτοπλοικών συγκοινωνιών στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στους περιφραγμένους χώρους του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ».

Συνεχίζοντας ο κ. Χρήστος Γρηγοριάδης τόνισε ότι: «Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι ακραίοι φιλόζωοι  που εμποδίζουν το Δήμο να εφαρμόσει το νόμο και δεν επιτρέπουν την ευθανασία και την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων. Ζητάμε να σεβαστούν το νόμο για την ευθανασία και την περισυλλογή των αδέσποτων».

Συνεχίζοντας ο κ. Γρηγοριάδης υπενθύμισε ότι ο Δήμος Σερρών είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που διαθέτει  κυνοκομείο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, προυπολογισμού 365.000 ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό έργο που επιτελεί το δημοτικό κυνοκομείο λέγοντας ότι «ο Δήμος Σερρών διαθέτει κάθε χρόνο πάνω από 100.000 ευρώ για προμήθεια τροφών, φαρμάκων, εμβολίων κ.α.  Εφαρμόζει ένα πλήρες πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών. Έχει δημιουργήσει επίσης, δίπλα στο δημοτικό κυνοκομείο, χώρο τεσσάρων στρεμμάτων επανένταξης των αδέσποτων ζώων».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Γρηγοριάδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα των αδεσπότων προκαλείται από κάποιους ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι παρατάνε τα ζώα στο δρόμο, όταν αδυνατούν να τα φροντίσουν.

Πρέπει να αποκτήσουν την ανάλογη παδεία προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των αδεσπότων οριστικά, τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης.

Να τονίσουμε δε ότι δημοτική αρχή προκειμένου να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, δημιούργησε κοινωνικό spot, το οποίο προβλήθηκε σε όλα τα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Σχόλια - Facebook Comments