....

ΦΙΛΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ (VIDEO)

Με αιχμές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και κατά του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου παρέδωσε τη σκυτάλη του υπουργείου Παιδείας στον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου ο Νίκος Φίλης. Ο κ. Φίλης εξέφρασε  τη δυσαρέσκειά του για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για την Εκκλησία και το ρόλο που επιζητεί και συνεχίζει να διαδραματίζει στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

΄Διατύπωσε σφοδρές επικρίσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου της Εκκλησίας και του “μιντιακού κατεστημένου”, που όπως είπε, μπορούν ακόμα και σήμερα να επιτυγχάνουν την αποπομπή υπουργών μίας εκλεγμένης κυβέρνησης,

«Αλίμονο στον πολιτικό που αυταπατάται», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο απερχόμενος υπουργός και αφήνοντας σαφή αιχμή για την απόφαση αποπομπής του.

«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη όπου υπάρχουν ανεπάρκειες ή καθυστερήσεις. Τέτοιου είδους προβλήματα δεν μου επισημάνθηκαν από τον πρωθυπουργό», είπε. «Παρόλα αυτά, αιφνιδίως το άριστα 20 έγινε μη προβιβάσιμος βαθμός. Ποιος κάνει λάθος; Ο γαλαντόμος καθηγητής ή ο άριστος μαθητής;».

Ο ίδιος έκανε λόγο για χυδαίες επιθέσεις αλλά και για "συμβόλαιο πολιτικού θανάτου" του από τον Αρχιέπισκοπο. Μάλιστα αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ που μετέδωσε τη συνέντευξη. Τόνισε ότι όσα είπε ο Ιερώνυμος σε εκείνη τη συνέντευξη ήταν ανατριχιαστικά αντιδημοκρατικά, μιά «ιταμή αξίωση» της Εκκλησίας για αποπομπή του.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments