....

ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ : ΆΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ.

 

 

 

Σε παρέμβασή του σχετικά με την έκθεση για τις «προοπτικές και προκλήσεις για τον τομέα της μελισσοκομίας στην ΕΕ» που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τονίζει τα παρακάτω:

«Και στον κλάδο του μελιού κουμάντο κάνουν μια χούφτα μονοπώλια. Με τις υπερσύγχρονες μεθόδους που έχουν αναπτύξει μπορούν να αξιοποιούν κάθε προέλευσης μέλι απαλλάσσοντας το από τυχόν αποτυπώματα της εντοπιότητάς του (πχ γυρεόκοκκους) και να το αναμιγνύουν με μέλι άλλης περιοχής, βαφτίζοντάς το όπως θέλουν. Οι ευρωενωσιακοί κανονισμοί τους το επιτρέπουν, δεν θεωρούν νοθεία την ανάμιξη του μελιού και η έκθεση δεν ζητάει καν την κατάργηση της.

Στην Ελλάδα, όπου παράγεται μέλι εξαιρετικής ποιότητας, οι μικροί παραγωγοί εξοντώνονται από αυτή κατάσταση που επιτείνεται και από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με τις ευλογίες της ΕΕ.

Η όποια αυστηροποίηση των ευρωενωσιακών προδιαγραφών αξιοποιείται ως εργαλείο ώστε να αποκτούν οι μεγάλοι όμιλοι προβάδισμα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Δεν γίνεται με κριτήριο την ποιότητα του προϊόντος και τη δημόσια υγεία, αλλά το κέρδος των μεγάλων επιχειρήσεων. Το ΚΚΕ ζητάει άμεσα μέτρα, όπως ελάφρυνση στη φορολογία, μείωση κόστους παραγωγής, για την πραγματική ανακούφιση των μικρομεσαίων μελισσοκόμων».

06/03/2018                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments