....

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΜΕ ΓΚΟΛ ΚΕΡΑΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΒΕΛΛΑ 1-1 ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ!!!! (VIDEO)

 

Η Εθνική λυτρώθηκε από ένα απίστευτο γκολ του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις αποσπώντας ισοπαλία από τη Βοσνία (1-1) που την κρατά μπροστά από την αντίπαλό της! Πολλά νεύρα και δυο αποβολές (Παπαδόπουλος, Τζέκο) στο παιχνίδι...

 

Η Εθνική πραγματοποίησε μετριότατη εμφάνιση, ωστόσο κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Βοσνία χάρη σε έναν «κεραυνό» του Τζαβέλλα στην εκπνοή! Έτσι, οι διεθνείς μας κράτησαν τη διαφορά των τριών βαθμών από τους αντιπάλους τους φτάνοντας τους 10, ενώ η Βοσνία έμεινε στους 7. Πλέον, ματς-κλειδί για τη συνέχεια θα είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής στην έδρα του πρωτοπόρου του ομίλου, Βελγίου, που έχει 12 πόντους.

Το ματς

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, με την άμυνα να αποτελείται από τους Τοροσίδη-Παπαδόπουλο-Παπασταθόπουλο-Τζαβέλλα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στο κέντρο ήταν οι Μανιάτης και Σάμαρης, με τον Φορτούνη να κινείται μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού». Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μήτρογλου έχοντας στο δεξί «φτερό» τον Μάνταλο και στο αριστερό τον Σταφυλίδη.

Τυχερή μέσα στην ατυχία της

Η Εθνική παρουσιάστηκε παντελώς ασύνδετη στο πρώτο ημίχρονο αφού δεν είχε κανένα τρόπο να αναπτυχθεί σωστά και να απειλήσει στο επιθετικό κομμάτι, ενώ παράλληλα… έμπαζε στην άμυνα. Από το πρώτο λεπτό οι Βόσνιοι κυριάρχησαν και θα μπορούσαν να έχουν πάρει από νωρίς το προβάδισμα.

Μόλις στο 2’ ο Τζέκο βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή και έπιασε κεφαλιά που μπλόκαρε ο Καρνέζης, ενώ στο 14’ ο ίδιος παίκτης έκανε κακό κοντρόλ από πλεονεκτική θέση σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία. Στο 21’ ο Χαΐροβιτς έκανε φαλτσαριστό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ και μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Τζέκο βρέθηκε ξανά μόνος στην περιοχή, αλλά σούταρε «άψυχα» πάνω στον Καρνέζη. Γενικά, στο πρώτο ημίωρο οι Βόσνιοι πίεσαν ασφυκτικά και το 0-0 τους αδικούσε ξεκάθαρα με βάση την εικόνα του αγώνα. Όλα αυτά την ώρα που η Εθνική μας είχε απειλήσει μονάχα με ένα ωραίο φάουλ του Φορτούνης από πλάγια θέση που πέρασε λίγο άουτ στο 14’.

Γκολ για Βοσνία και μεγάλη ευκαιρία Μήτρογλου

Τελικά, η Βοσνία βρήκε το γκολ που δικαιούταν, αλλά με τυχερό τρόπο. Στο 32’ ο Πιάνιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και εν συνεχεία στην πλάτη του Καρνέζη για να καταλήξει στα δίχτυα. Το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Έλληνα γκολκίπερ.

 Η Ελλάδα είχε τεράστια ευκαιρία να απαντήσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μήτρογλου να φεύγει απέναντι στον Μπέγκοβιτς και να πλασάρει, αλλά τον Βόσνιο τερματοφύλακα να αποκρούει με τον ώμο.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να νιώθει άτυχο για τον τρόπο που δέχθηκε το γκολ, αλλά ταυτόχρονα τυχερό που πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με μόνο ένα γκολ διαφορά!

Ξεκίνημα με δοκάρι

Η Εθνική μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 55’. Ο Φορτούνης έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Μπέγκοβιτς βρήκε λίγο την μπάλα αλλάζοντάς της πορεία και αυτή κατέληξε στο δοκάρι!

Καθώς περνούσε η ώρα, οι Βόσνιοι τράβηξαν πιο πίσω τις γραμμές τους για να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Έτσι, η Ελλάδα βρήκε περισσότερους χώρους στο αντίπαλο μισό και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά, η δυσκολία στην τελική πάσα και μοιραία στη δημιουργία ευκαιριών συνέχισε να υφίσταται. Στο 58’ ο Σάμαρης έβγαλε υπέροχη διαγώνια μπαλιά στον Σταφυλίδη, αυτός κοντρόλαρε και μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον Μήτρογλου στο γύρισμα που επιχείρησε.

Οι Βόσνιοι λίγο έλειψε να χτυπήσουν στην κόντρα,  με τον Τζέκο να φεύγει απέναντι στον Καρνέζη στο 70’, αλλά τον Έλληνα τερματοφύλακα να λέει «όχι». Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε δυο λεπτά αργότερα, με τον Σπάχιτς να προλαβαίνει τον Μήτρογλου πριν αυτός εκτελέσει από τη μικρή περιοχή! Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Βοσνία με τον Πιάνιτς να σουτάρει άουτ όντας μόνος στο ύψος του πέναλτι στο 73’, λίγο πριν το παιχνίδι πάρει… φωτιά!

Χαμός και διπλή αποβολή

Αυτό συνέβη στο 79’. Ο Παπασταθόπουλος μάρκαρε δυναμικά τον Τζέκο, αυτός αντέδρασε κατεβάζοντας το σορτσάκι και εν συνεχεία σπρώχνοντας τον Έλληνα στόπερ με αποτέλεσμα α ξεσπάσει γενικευμένη σύρραξη. Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη στον αρχηγό της Βοσνίας, ωστόσο απέβαλλε με απευθείας κόκκινη και τον Παπαδόπουλο, ο οποίος μέσα στον χαμό έριξε κουτουλιά στον Χαΐροβιτς!

Λύτρωση με Τζαβέλλα

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Βοσνία θα πάρει τη νίκη, η Εθνική «χτύπησε» στην εκπνοή. Στο 95’ ο Γιώργος Τζαβέλλας έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής νικώντας τον Μπέγκοβιτς και δίνοντας το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς στο φαληρικό γήπεδο! Αυτό το γκολ και ο βαθμός που έφερε μπορεί να αποδειχθούν «χρυσάφι» για τη συνέχεια αφού έτσι η Ελλάδα παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου διατηρώντας τη διαφορά των τριών βαθμών που την χωρίζουν από τη Βοσνία!

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης (60' Γιαννιώτας), Σταφυλίδης, Μάνταλος (87' Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70' Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Χαΐροβιτς (87' Μπίτσακσιτς), Λούλιτς, Τζάτζαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84' Τζούριτς), Τζέκο

Γκολ: 95' Τζαβέλλας / 32' αυτ. Καρνέζης

Κάρτες: 10' Σπάχιτς, 12' Τζέκο, 65' Χαΐροβιτς, 66' Πιάνιτς, 79' Λούλιτς, 79' Παπασταθόπουλος

Κόκκινες: 79' Παπαδόπουλος, 79' Τζέκο
 

Δείτε τα βίντεο εδώ:

https://www.sportdog.gr/sports/podosfairo/article/365026/nai-mori-ellada...

 
 
Πηγή: EUROKINISSI

Όσο το ματς κρινόταν στον αγωνιστικό χώρο από το αγωνιστικό πλάνο και την τακτική, η εθνική ομάδα είχε προβλήματα με τη Βοσνία και ήταν πίσω στο σκορ. Όταν όμως τα αίματα άναψαν σε κερκίδα και αγωνιστικό χώρο με επεισόδια και αποβολές, οι διεθνείς έβγαλαν χαρακτήρα και ποδοσφαιρικό εγωισμό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σουτ του Τζαβέλλα της τελευταίας στιγμής, παίρνοντας 1 βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στην μάχη της 2ης θέσης (αφού για την πρωτιά το Βέλγιο τρομάζει τους πάντες βάζοντας 8 γκολ στην Εσθονία).

Για 45 λεπτά η εθνική ομάδα ήταν άφαντη στο γήπεδο. Ούτε το σχήμα λειτουργούσε αποτελεσματικά στο 4-4-2 των Βόσνιων (οι Βόσνιοι με μεγάλη άνεση έβγαιναν σε κόντρα επιθέσεις και πατούσαν την περιοχή του Καρνέζη, με Σάμαρη και Μανιάτη να είναι πολύ μακριά από την περιοχή μας), ούτε δημιουργικά έβγαινε το παραμικρό (αφού δεν κρατούσαμε και μπάλα).

2635655
(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Φορτούνης κλεισμένος και αποκομμένος, Μανιάτης (δίχως αγωνιστικό ρυθμό) και Σάμαρης (προερχόμενος από τραυματισμό) μόνο με μακρινές (και συνήθως άστοχες μεταβιβάσεις), Μάνταλος και Σταφυλίδης σε ρόλο εξτρέμ, που δεν ξέρουν να παίζουν και τον Παπασταθόπουλο να αναγκάζεται πολλές φορές να κατεβάζει την μπάλα 50-60 μέτρα πριν τον ανακόψουν.

2635733
(Πηγή: EUROKINISSI)

Δεν είναι περίεργο που η Βοσνία είχε τις τελικές σε αυτό το κομμάτι του αγώνα και βρήκε και γκολ από το ωραίο φάουλ του Πιάνιτς στο 32, που δεν μπόρεσε αυτή την φορά να σταματήσει (όπως νωρίτερα σε άλλες φάσεις των Βόσνιων) ο Καρνέζης (βρήκε στο δοκάρι και πάνω του η μπάλα και χρεώθηκε αυτογκόλ).

2635615
(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι πανηγυρισμοί των Βόσνιων φιλάθλων με καπνογόνα και ένταση πετώντας καθίσματα (σε συνέχεια επεισοδίων και καταγγελιών τους για ξυλοδαρμό οπαδών τους) στις κερκίδες (διακόπηκε το ματς για 4 λεπτά) μάλλον αφύπνισαν τον εγωισμό των διεθνών, που πίεσαν κάπως προς το τέλος.

2635672
(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

2635650
(Πηγή: EUROKINISSI)

Και πετύχαμε την μοναδική ουσιαστικά τελική προσπάθεια και κορυφαία ευκαιρία με τον Μπέγκοβιτς να προλαβαίνει και να είναι τυχερός στην έξοδο του προ του Μήτρογλου.

2635727
(Πηγή: EUROKINISSI)

Το ξεκίνημα του β μέρους βρήκε τους διεθνείς τουλάχιστον πιο πιεστικούς και όταν στο 55 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά ορθολογικά και καλά την μπάλα, έφτασαν έξω από την περιοχή και ο Φορτούνης σούταρε, αλλά ο Μπέγκοβιτς και πάλι εντυπωσιακά και με την βοήθεια του δοκαριού του, βρήκε τον τρόπο να αποτρέψει την ισοφάριση.

2635578
(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Σκίμπε πάνω στην ώρα αποφάσισε να βάλει το Γιαννιώτα αντί του Μανιάτη (γυρνώντας στα χαφ τον Σταφυλίδη) δίχως καμμία θεαματική αλλαγή (πλην του Μήτρογλου, 2ος παίκτης σπάνια πατούσε την αντίπαλη περιοχή) πέραν της πίεσης των διεθνών και με τα προβλήματα στην άμυνα να μένουν και τον Καρνέζη στο 67 να σταματά το σουτ του Ντζέκο (και τον Παπασταθόπουλο μόνο του να κυνηγά τον επιθετικό της Βοσνίας, ενώ όλοι άλλοι ήταν πολλά μέτρα μακριά).

2635722
(Πηγή: EUROKINISSI)

Μια ακόμη ευκαιρία έχασε στο 74 με τον Πιάνιτς η Βοσνία, που είχε πλάνο και σχέδιο στο παιχνίδι της και κτυπούσε σε όλα τα κενά που της έδωσε η εθνική μας ομάδα.

Στο 78 το ματς έγινε ροντέο σε ένα μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλο στον Ντζέκο και την κίνηση του τελευταίου να του κατεβάσει το σορτσάκι (!). Οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι, από την κερκίδα έπεφταν αντικείμενα και το ματς διακόπηκε για λίγο.

2635744
(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Έρικσον με υπομονή και ψυχραιμία απέβαλε με 2η κίτρινη τον Ντζέκο (αν και θα πρεπε να δει απ ευθείας κόκκινη) και κόκκινη τον Παπαδόπουλο (για κτύπημα σε αντίπαλο) και 2 ακόμη κίτρινες σε Παπασταθόπουλο και Λούλιτς.

2635763
(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο άναρχο σκηνικό που δημιουργήθηκε μέχρι το τέλος η εθνική πίεσε και με την είσοδο του Καρέλη αντί του Μάνταλου (θα έμπαινε στην θέση του Τζαβέλλα αλλά το σκηνικό με την κόκκινη άλλαξε όλα τα πλάνα) και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτάρα του Τζαβέλλα εκτός περιοχής, διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο 8 χρόνων σε προκριματικά Π.Κυπέλλου (τελευταία ήττα από την Ελβετία με 2-1).

2635780
(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Συμπερασματικά η εθνική μας ομάδα στο πρώτο μεγάλο τεστ στον όμιλο δεν πήρε καλό βαθμό, αλλά κρατά το αποτέλεσμα. Δίχως πλάνο επιθετικό (πλην της πίεσης και των μακρινών μεταβιβάσεων, ο Σκίμπε έχει επιλογές που δεν του βγαίνουν), με παίκτες ανέτοιμους ή παίκτες σε θέσεις που δεν γνωρίζουν και γνώρισμα μόνο τηνατομική προσπάθεια κάποιων ποιοτικών ποδοσφαιριστών, που διαθέτει.

2635788
(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Βγάζει όμως τουλάχιστον ψυχικά αποθέματα για να γυρνάει ματς μέσα από την θέληση των διεθνών και απέχει από το «ναυάγιο» της εποχής Ρανιέρι, αλλά θέλει πολλά περισσότερα για να μπορεί να βρίσκεται ξανά σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων.

2635777
(Πηγή: EUROKINISSI)

Η 11άδα της εθνικής (4-2-3-1): Καρνέζης / Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας / Μανιάτης (60 Γιαννιώτας), Σάμαρης / Μάνταλος (86 Καρέλης), Φορτούνης, Σταφυλίδης / Μήτρογλου

Στην Κύπρο το Γιβραλτάρ έγραψε ιστορία σημειώνοντας το πρώτο του εκτός έδρας γκολ σε διοργάνωση, ισοφαρίζοντας μάλιστα σε 1-1, όμως οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν και πήραν το τρίποντο με τελικό σκορ 3-1.

Το Βέλγιο συνέχισε με άνεση στα προκριματικά διαλύοντας την Εσθονία με 8-1 (έχοντας σκοράρει ήδη 3 φορές στο 25λεπτο του αγώνα) και πλέον περιμένει με άγριες διαθέσεις και την εθνική μας την άνοιξη σε ένα ακόμη σημαντικό ματς για τις θέσεις, που οδηγούν στα τελικά της Ρωσίας.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Κύπρος-Γιβραλτάρ 3-1 (28 Λαϊφης, 65 Σωτηρίου, 87 Σιέλης / 51 Κασκιάρο)
Βέλγιο-Εσθονία 8-1 (8 Μενιέ, 15,61 Μέρτενς, 25 Αζάρ, 62 Καρασκό, 64 Κλάβαν αυτ., 83, 88 Λουκάκου / 29 Ανιέ)
Ελλάδα-Βοσνία 1-1 (95 Τζαβέλλας / 32 Καρνέζης αυτ.)

Η βαθμολογία (4 ματς)

1. Βέλγιο 12 (+20)
2. Ελλάδα 10 (+7)
3. Βοσνία 7 (+3)
4. Κύπρος 3 (-5)
5. Εσθονία 3 (-10)
6. Γιβραλτάρ 0 (-15)

*Στις διοργανώσεις FIFA, στην ισοβαθμία μετρά η συνολική διαφορά τερμάτων και όχι τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια

Η 5η αγωνιστική (25/3)

Κύπρος-Εσθονία (19.00)
Βοσνία-Γιβραλτάρ (19.00)
Βέλγιο-Ελλάδα (21.45)

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments