....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΕΣΡ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι με την επιστολή του προς το ΕΣΡ υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες. "Δε θα επιτρέψουμε να εξυπηρετηθούν τα καθεστωτικά σχέδια Παππά" απαντά η ΝΔ
 

Η επιστολή του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία ζητά να μην προχωρήσει η αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών με το νόμο Παππά, προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ της Κουμουνδούρου και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην επιστολή του, που είχε σταλεί προ 15 περίπου ημερών (επιστολές είχαν στείλει όλα τα κόμματα), ο κ.Μητσοτάκης επικαλείται ότι εκκρεμούν στο ΣτΕ εκδόσεις αποφάσεων που πλήττουν, όπως αναφέρει, τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του νόμου Παππά (πέραν αυτών για τις οποίες έχει ήδη αποφανθεί το ΣτΕ) και συνεπώς εκτιμά ότι ενδέχεται να ανατραπούν και πάλι τα αποτελέσματα μίας νέας διαδικασίας αδειοδότησης, γεγονός που όπως υποστηρίζει θα έπληττε το κύρος της ανεξάρτητης αρχής.

"Καμία διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει στο πλαίσιο του προαναφερθέντος νόμου", αναφέρει ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης. Αναφέρεται στην "έκδοση αποφάσεων σε μια σειρά αιτήσεων ακυρώσεως που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του οικείου νόμου" και δηλώνει: "θεωρούμε αυτονόητο ότι έως την έκδοση των αποφάσεων αυτών από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας".

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισυνάπτει στην επιστολή του προς το ΕΣΡ την πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι με την επιστολή του προς το ΕΣΡ υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες.

"Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Αυγή, με την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο Κ. Μητσοτάκης ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται πως «δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες. Η τακτική του προέδρου της ΝΔ να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται, θα πέσει στο κενό. Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ", αναφέρει ειδικότερα η Κουμουνδούρου.

"Μαθήματα συνταγματικότητας από την Κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό δεν δεχόμαστε" απάντησε με δική της ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση.

"Η ΝΔ υπηρετεί με σεβασμό την συνταγματική τάξη. Καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί, πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του “νόμου Παππά”", συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, καταλήγοντας: "Όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημένο Υπουργό – καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά. Τα καθεστωτικά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του δεν θα επιτρέψουμε, ως ΝΔ, να εξυπηρετηθούν σε βάρος του Ε.Σ.Ρ.».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ με νέα δική του ανακοίνωση:

"Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Το μόνο που την απασχολεί είναι το πώς θα γίνει αρεστή στους καναλάρχες.

Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, οι συχνότητες αποτελούν σπάνιο δημόσιο πόρο, και άρα δεν μπορούν να είναι απεριόριστες.

Επίσης, ότι η  ανάγκη να  ξεκινήσουν άμεσα και τάχιστα  οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελεί μόνο πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτυπώνεται σαφέστατα και από το ίδιο το ΣτΕ, το οποίο ζητά να τερματιστεί, επιτέλους, ένα καθεστώς παρανομίας που διαρκεί ήδη 27 χρόνια.

Είτε αρέσει, είτε όχι, στη ΝΔ και στους φίλους της, αδειοδότηση θα γίνει, τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο, υπέρ των πολιτών,  θα υπάρξει. Ας το πάρουν πια απόφαση."

Την ίδια ώρα το ΕΣΡ κατεβαίνει σε... λευκή απεργία, καθώς πέντε από τα εννέα μέλη του Συμβουλίου (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος) διαμαρύρονται για τη μη εξαίρεσή τους από παλαιότερη διάταξη (Ν. 4387/2016 του Γ. Κατρούγκαλου) σχετικά με την απασχόληση συνταξιούχων στο Δημόσιο, που μείωνει το εισόδημα τους. Η χθεσινή Ολομέλεια ακυρώθηκε και αναμένεται σήμερα να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ακρόαση των ελεγχόμενων για παραβάσεις.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments