....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

                            

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία  και την αγανάκτησή μας  για τα σοβαρά προβλήματα   λειτουργίας και κτιριακής  υποδομής  του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας και να  προτρέψουμε κάθε  αρμόδιο για την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί  και την υλοποίηση των  ενεργειών  που πρέπει να κάνει.

Συγκεκριμένα, στο κτίριο του σχολείου που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες λειτουργίας  ενός μόνο   Ειδικού Δημοτικού σχολείου με τους  αντίστοιχους και αναγκαίους, λόγω των ιδιαιτεροτήτων των μαθητών, χώρους. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στον ίδιο χώρο 3 σχολεία(Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, Ειδικό Νηπιαγωγείο Έδεσσας  και ΕΕΕΕΚ Έδεσσας )και συνυπάρχουν μαθητές από προνήπια ηλικίας 4 χρόνων μέχρι ενήλικες 22 ετών.

Λόγω της  ταυτόχρονης λειτουργίας  των τριών σχολείων στον  ίδιο χώρο,  οι λιγοστές αίθουσες που έχουν απομείνει για τη λειτουργία του Δημοτικού έχουν χωριστεί σε δύο και τρεις μικρότερες με γυψοσανίδες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους,  χωρίς επαρκή αερισμό και φωτισμό, ενώ μία αίθουσα είναι εντελώς «τυφλή» και χωρίς θέρμανση.

Παράλληλα στο μικρό  υπάρχον γυμναστήριο, στο οποίο δεν υπάρχει κατάλληλο δάπεδο, γυμνάζονται ταυτόχρονα παιδιά και ενήλικες  των τριών σχολείων και στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται οι φυσιοθεραπείες και ακόμα και οι συνεδρίες εργοθεραπείας των παιδιών του Δημοτικού σχολείου, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι.

Το εργαστήριο πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου δεν μπορεί να λειτουργήσει, γιατί  χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας, ενώ η υποτυπώδης κουζίνα διαστάσεων 9 τ.μ. δεν χωράει για να τρώνε τα παιδιά, που πολλά από αυτά αναγκάζονται να τρώνε έξω από αυτή, κοντά στην εξώπορτα του σχολείου, λόγω μη ύπαρξης χώρου.

Ο προαυλισμός των παιδιών στα διαλείμματα, γίνεται σε ένα στενό διάδρομο, δίπλα   στις  10 τουαλέτες του κτιρίου που  εξυπηρετούν τα παιδιά και τους ενήλικες των τριών σχολείων και δίπλα σε διασκορπισμένα και τοποθετημένα κάτω από τις σκάλες   παλιά έπιπλα,  ηλεκτρικές συσκευές και άλλα  υλικά, επειδή δεν υπάρχει πλέον ούτε αποθηκευτικός χώρος.

 Η συντήρηση του Σχολείου είναι πλημμελής (χαλασμένα  κουφώματα, αίθουσες άβαφες εδώ και πολλά χρόνια.

Παρά τα συνεχή έγγραφα προς την αρμόδια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Έδεσσας με κοινοποίηση στη Δ/νση Π.Ε Πέλλας που έγιναν από τη Δ/νση του  Δημοτικού Σχολείου για τις ανάγκες συντήρησης, αλλά κυρίως για τη δυσλειτουργία του σχολείου, λόγω μη ύπαρξης χώρων, και μάλιστα από τον περασμένο Ιούνιο, όπου αναφερόταν η αύξηση των μαθητών του Σχολείου και η αυξητική τάση κατά το ερχόμενο διάστημα, δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια  αντιμετώπισης του προβλήματος, παρά η υπόσχεση, (μετά την επίσκεψη του υπεύθυνου της Σχολικής Επιτροπής στις 27-9-2018),για κλείσιμο με γυψοσανίδα και του τελευταίου εναπομείναντος χώρου, δηλαδή του  γραφείου του συλλόγου διδασκόντων στον οποίο, παρεμπιπτόντως είναι και το γραφείο του Δ/ντή του Σχολείου και ο χώρος όπου γίνονται οι συναντήσεις του κοινωνικού λειτουργού με τους γονείς.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι η φοίτηση των παιδιών μας κάτω από αυτές τις συνθήκες, όχι μόνο δε βοηθάει στην κάλυψη των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών αναγκών τους , αλλά εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια, την υγιεινή και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού,  και δε διεκδικούμε κάτι παραπάνω από τα αυτονόητα.

                                                                               

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

            -O-                             -Η-

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ            ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments