....

ΕΠΙΣΤΟΛH ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ-ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ (VIDEO)

Παγιδευμένη επιστολή, η οποία εξερράγη, εστάλη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.
Ο μηχανισμός εστάλη με το ταχυδρομείο και μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε τον παγιδευμένο φάκελο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής Le Figaro, τον φάκελο άνοιξε στις 10:30 η γραμματέας του Πολ Τόμσεν, ο οποίος φέρεται να ήταν και ο παραλήπτης της επιστολής.

Η γυναίκα, εκτός από τα τραύματα στο πρόσωπο, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στην ακοή της, ωστόσο η κατάσταση της δεν κρίνεται ανησυχητική .

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το συμβάν.

Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο για προληπτικούς λόγους.

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

Το γραφείο του ΔΝΤ βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βρίσκεται στα ίδια γραφεία με το ΔΝΤ.


 



Κριστίν Λαγκάρντ

Η γενική διευθύντρια του ΔNT Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την ενέργεια, κάνοντας λόγο για δειλή πράξη βίας.

"Η έκρηξη, μετά το άνοιγμα μιας επιστολής, τραυμάτισε έναν από τους εργαζόμενους μας", δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωση.

"Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας".

 

 

AdTech Ad

 

 



Φρανσουά Ολάντ
 
Η έκρηξη ενός "παγιδευμένου πακέτου" στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είναι "μια επίθεση" που δείχνει πως "είμαστε πάντα στο στόχαστρο", δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν.
 
Η έκρηξη αυτή προκάλεσε έναν τραυματία που βρίσκεται "μεταξύ ζωής και θανάτου", πρόσθεσε.

 

 



Ρεπορτάζ του CNN

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


Ο φάκελος-βόμβα στον Σόιμπλε

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αποστολέα τον "Άδωνι Γεωργιάδη".

Η τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε με προκήρυξη σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου-βόμβα.

Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στο σχέδιο Νέμεσις πράξη ΙΙ.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό κατά πόσο το παγιδευμένο πακέτο στο ΔΝΤ σχετίζεται με την αποστολή πακέτου-βόμβας στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, αναζητώντας σε καταστήματα των ΕΛΤΑ αν έχει γίνει αποστολή και άλλων ύποπτων πακέτων.

Με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικά ΜΜΕ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments