....

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ – ΑΗΔΟΝΑ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

 

 

 

Σε βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μετά από πρόσκληση των επιχειρηματιών.

 

Συγκεκριμένα, η κα. Αηδονά συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Πέλλας κ. Στέφανο Αργυράκη επισκέφθηκε τη βιομηχανία επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών «ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΙΔΗ Α.Ε.» στα Σεβαστιανά του Δήμου Σκύδρας, όπως, επίσης, την βιομηχανία κατεψυγμένων προϊόντων «ALTERRA S.A.» στα Γιαννιτσά του Δήμου Πέλλας.

Στη συνάντηση που είχε η κυρία Αντιπεριφερειάρχης με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο που δραστηριοποιείται κάθε εταιρεία και για τις συνθήκες της αγοράς. Επίσης, η κα. Αηδονά άκουσε με προσοχή τις σκέψεις και προτάσεις κάθε βιομηχανίας για μεγαλύτερη ανάπτυξη τη στιγμή που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός σε διεθνές πλέον επίπεδο, αφού αμφότερες οι επιχειρήσεις είναι αποκλειστικά εξαγωγικές με έντονη εξωστρέφεια και καινοτομία. Ακόμη, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων ξενάγησαν την κα. Αντιπεριφερειάρχη στους χώρους παραγωγής ενημερώνοντας για την διαδικασία που ακολουθείται από την παραλαβή και επεξεργασία της πρώτης ύλης μέχρι την διάθεση των τελικών προϊόντων στην αγορά.

 

«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνομιλήσω με επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γενικότερα στον κλάδο των τροφίμων με πρώτες ύλες τα ποιοτικά φρούτα και λαχανικά που παράγονται στην Πέλλα. Η παρουσία αυτών των επιχειρήσεων, όπως και πολλών άλλων που πρόκειται να επισκεφθώ το επόμενο διάστημα, είναι η αισιόδοξη νότα που θα οδηγήσει την τοπική κοινωνία και οικονομία σε βελτίωση του επιπέδου ζωής και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης που βιώνουμε. Οι πρότυπες μονάδες που δίνουν έμφαση στην ποιότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων θα μπορέσουν να διοχετεύσουν τα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές με καλύτερους όρους και καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τις ίδιες τις εταιρείες και τους τοπικούς παραγωγούς. Ελπίζω και εύχομαι η επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία τονώνει σε μεγάλο βαθμό και την απασχόληση να συνεχιστεί και να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να έρθουν κι άλλες μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή. Όσον αφορά την Π.Ε. Πέλλας, οι υπηρεσίες μας και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεση όλων των πολιτών για συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και επίλυση προβλημάτων. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και το έχουμε καταφέρει ως έναν βαθμό, παρά την κρίση, ζητήματα όπως αυτό της ασφαλούς και γρήγορης πρόσβασης και διέλευσης ανθρώπων και μεταφοράς προϊόντων, κάτι που όπως είναι γνωστό αποτελεί προτεραιότητα και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει έμφαση στην τόνωση της επιχειρηματικότητας με έργα και δράσεις, αλλά και πρωτοπόρες πρωτοβουλίες, όπως το one stop shop που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα για την καλύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων σε θέματα που τους αφορούν και σε θέματα προσέλκυσης νέων επενδύσεων και εύρεσης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξή τους» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε στις δύο βιομηχανίες.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments