....

ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τον επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης αποφασίζει αύριο Τετάρτη η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία – Αλληλεγγύη» και οργανώνει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 7.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης», στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις». Θα γίνει μια ιστορική αναδρομή της αυτοδιοικητικής κίνησης από την ίδρυσή της το 1998, θα παρουσιαστούν οι βασικές προγραμματικές αρχές και κατευθύνσεις, η επικοινωνιακή τακτική και η εκτίμηση της συγκυρίας. Θα ακολουθήσει ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία προτάσεων υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης, τοποθετήσεις των υποψηφίων και ψηφοφορία.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί την κορύφωση των διαβουλεύσεων που έχουν λάβει χώρα με άτομα και συλλογικότητες της πόλης, μετά την κατάθεση της ανοιχτής πρόσκλησης για συνεργασίες που είχαν διατυπώσει δημόσια τον Σεπτέμβριο οι οικολόγοι, λέγοντας μεταξύ άλλων:

  • Επιδίωξη της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» είναι η ευρύτερη δυνατή συνάντηση ενεργών πολιτών και κινήσεων, που συγκλίνουν προγραμματικά προς μια αυτοδιοίκηση ισχυρή, διαφανή και συμμετοχική, υπερβαίνοντας τις κομματικές γραμμές και συγκροτώντας μια πειστική εναλλακτική λύση.
  • Στην προσπάθεια συσπείρωσης η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» δεν αρκείται στην ενότητα του οικολογικού χώρου αλλά καταθέτει την πολύχρονη εμπειρία της από τη συλλογική ζωή και δράση στην πόλη και στην Περιφέρεια, τους αγώνες που έφεραν νίκες και στήριξαν έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη, το εναλλακτικό όραμα και τους τρόπους για να υλοποιηθεί με βάση τις προγραμματικές της προτάσεις. Και είναι ανοιχτή στη συνδιαμόρφωση των θέσεων και την επιλογή των προσώπων που θα τις εκπροσωπήσουν.

Τα αποτελέσματα της συνέλευσης και ο υποψήφιος Δήμαρχος θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου την επόμενη μέρα, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ουζερί «Πανελλήνιον» (Σαλαμίνος 4, στα Λαδάδικα).

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments